Skip to main content

FASHION NEWS

AXDW: Τα shows που με ανυπομονησία περιμένουμε να δούμε

Το 21ο Athens Xclusive Designers Week προβλέπεται… απρόβλεπτο!


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να μην είμαστε σαν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να έχουμε την δική μας Εβδομάδα Μόδας (πια), αλλά αυτό δεν μας σταματάει από το να απολαύσουμε το ελληνικό design σε όλο του το μεγαλείο. Ευτυχώς για εμάς που εδώ και (πάρα) πολλά πλέον χρόνια ο θεσμός του Athens Xclusive Designers Week συνεχίζει όλο και πιο δυναμικά κάθε χρόνο, να στηρίζει νέους σχεδιαστές μόδας. Όχι βέβαια και τόσο νέους, η αλήθεια είναι. Γιατί από τότε που διακόπηκε ο θεσμός του Athens Fashion Week, βλέπουμε και μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας να βρίσκονται κάτω από την «στέγη» του εν λόγω θεσμού.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα: έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα fashion shows Ελλήνων (και ταλαντούχων) σχεδιαστών για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2017-2018. Ελλήνων είπα ε; Οκέι, και δύο Καναδών καθώς φέτος την Παρασκευή 31/3 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πρώτοι ένα μίνι preview της Fall 2017-2018 συλλογής των DSQUARED2. Οι… φιλέλληνες σχεδιαστές (η Μύκονος είναι το δεύτερο σπίτι τους) Dean και Dan θα βρεθούν και αυτοί στο Ζάππειο, παρέα με μερικά από τα σχέδια της νέας τους συλλογής τα οποία θα παρουσιάσουν για τους Έλληνες fashion lovers –aka εμάς.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο highlight της φετινής διοργάνωσης. Όταν έχεις το οίκο Parthenis, τον Vassilis Zoulias, τον Panos Apergis και brands σαν το .LAK που αποτελούν σταθερές αξίες στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, τότε τι να τους κάνεις τους DSQUARED2 (είπε αστειευόμενη); Φυσικά, δεν είναι τυχαίο που άφησα «απ’έξω» το show του Vassilis Zoulias, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή WOMEN IN THE GARDEN F/W 2017-18 στον Εθνικό Κήπο και το βικτωριανό κιόσκι του 1850 ζωντανεύοντας μια ρομαντική εποχή που μας συνδέει μέχρι την ατόφια θηλυκότητα των ελληνίδων σούπερ μόντελς των ‘90s.

Αλλά, δεν θα μας «χαλάσει» καθόλου που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους, ανερχόμενους designers όπως την Evi Grintela με το άκρως ρομαντικό και βικτωριανό στιλ που έχουν τα ρούχα της, τον Tasso Mitropoulos με τα πιο urban και extreme σχέδιά του και πάρα πολλούς άλλους που πιστεύω ότι θα καταφέρουν να αντιπροσωπεύσουν το ελληνικό design επάξια.

Ποιός τώρα θα μας κερδίσει περισσότερο; Κανείς δεν ξέρει. Έτσι…. απρόβλεπτη είναι η μόδα εξάλλου!

 

*21ο Athens Xclusive Designers Week: 31/03-3/04 Zappeion Hall

 

Στην κεντρική φωτογραφία δημιουργία του Vassilis Zoulias

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ