Skip to main content

FASHION NEWS

Η ωδή του Karl Lagerfeld στην Αρχαία Ελλάδα

Τι είδαμε στην νέα Cruise 2017/18 συλλογή του οίκου Chanel.


Κέλλυ Νόβακ

Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Και αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε αναγνωρισμένους οίκους μόδας, να αξιοποιήσουν τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της χώρας μας (και να μας κάνουν δωρεάν διαφήμιση), οι οίκοι αυτοί βρίσκουν άλλες οδούς για να αποτυπώσουν το όραμά τους.

Η Αρχαία Ελλάδα… βρέθηκε στο Παρίσι λοιπόν, την Τρίτη το βράδυ αφού ο φημισμένος χώρος του Grand Palais, μετατράπηκε σε ένα σκηνικό που θύμιζε αρχαιοελληνικά χαλάσματα. Υπό τους ήχους της Λένας Πλάτωνος, ο οίκος Chanel παρουσίασε την νέα Cruise 2017/18 συλλογή του.

chanel-cruise-po-s18-000.jpg

O Karl Lagerfeld λοιπόν, αποπιεί φόρο τιμής στις αρχαίες Ελληνίδες θεές και τις τιμάει μέσα από τα σχέδιά του με τέτοιο τρόπο, όσο κανένας άλλος Έλληνας σχεδιαστής δεν έχει κάνει. Ερμηνεύει λοιπόν, καλύτερα από ποτέ την ιστορία και την μόδα της Αρχαίας Ελλάδας, όσο κανείς άλλος. Αντιλαμβάνεται το background της, το σέβεται και το φέρνει τελικά στα δικά του μέτρα. Η φημισμένη Greek Goddess, δεν ήταν ποτέ τόσο… θεά, όσο τώρα, μέσα από τις δημιουργίες του Lagerfeld.

chanel-cruise-po-s18-001.jpgchanel-cruise-po-s18-002.jpg

Όλα βασικά στοιχεία που χαρακτήριζαν τις εμφανίσεις των γυναικών την περίοδο εκείνη, υπήρχαν στην συλλογή με τον πιο μοντέρνο τρόπο. Τα φημισμένα ντραπέ φορέματα, τα gladiator σανδάλια, τα headpieces για τα μαλλιά όλα αποκτούν επιτέλους νόημα και μια νέα μοντέρνα μορφή, προσφέροντάς μας μια νέα εικόνα που ακόμη και εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε ξαναδεί. Διέγραψε λοιπόν, μια και καλή την εικόνα που είχες για αυτά τα ρούχα, από τα τουριστικά μαγαζιά της Πλάκας και υποδέξου μια νέα γενιά πραγμάτων.

chanel-cruise-po-s18-003.jpgchanel-cruise-po-s18-004.jpg

Σαν να μας πρόσφερε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ο Karl, για το πώς ήταν οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας εκείνη την εποχή. Ναι, ο Γερμανός αυτός σχεδιαστής, κατάφερε μέσα από την συλλογή του αυτή, να μας παρουσιάσει μια σωστότερη εικόνα των ενδυμασιών της εποχής εκείνης. Όλα αυτά, είχαν μια εξαιρετικά διακριτική αισθητική που «έδεναν» αρμονικά μέσα από τις σύγχρονες γραμμές και υφάσματα που χρησιμοποίησε.

chanel-cruise-po-s18-006.jpgchanel-cruise-po-s18-007.jpg

Τα αέρινα φορέματα άλλοτε με ένα ώμο και άλλοτε με μακριά μανίκια, τα δροσερά καφτάνια, τα patterns εμπνευσμένα από τοιχογραφίες της Αρχαίας Ελλάδας, τα color-block παπούτσια (τα οποία ήταν οι σταρ της βραδιάς), αλλά και τα εκπληκτικά χρυσά αξεσουάρ και headbands ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικά κατασκευασμένα, ενώ τα μοντέλα (και μούσες του brand) τα υποστήριξαν απόλυτα.

chanel-cruise-po-s18-005.jpgchanel-cruise-po-s18-008.jpgchanel-cruise-po-s18-009.jpgchanel-cruise-po-s18-010.jpg

Να, λοιπόν που έφτασε και η Ελλάδα μέχρι το Παρίσι. Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά ο Karl Lagerfeld να έρθει κυριολεκτικά στην Ελλάδα και να θαυμάσουμε από κοντά ένα από τα φαντασμαγορικά του show.

 

Απόλαυσε παρακάτω την συλλογή!

chanel-cruise-po-s18-011.jpgchanel-cruise-po-s18-012.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός