Skip to main content

FASHION NEWS

H Isabeli Fontana, τα flapper girls και το Όραμα Ελπίδας

Η εντυπωσιακή συλλογή της Celia Krithariori για την Haute Couture Spring/Summer ’17 συλλογή!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα. Ίσως γιατί κανείς άλλος δεν είναι η Σήλια Κριθαριώτη. Είναι μία και μοναδική, τόσο η ίδια όσο και τα ρούχα της.

Πάει αρκετός καιρός από τότε που είχαμε να δούμε fashion show της εν λόγω σχεδιάστριας στην Ελλάδα, αλλά η αναμονή άξιζε. Για πολλούς λόγους: Πρώτον, για το σόου έλαβε μέρος στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τον καταπληκτικό αυτό χώρο που μοιάζει να είναι σχεδιασμένος τέλεια ΚΑΙ για επίδειξη μόδας –εξ’ ού και η απορία μου, γιατί δεν έχει παρουσιάσει κανείς εκεί συλλογή ρούχων προηγουμένως. Δεύτερον, γιατί ο λόγος για την παρουσίαση της συλλογής Haute Couture Spring-Summer ‘17 της σχεδιάστριας ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στο μεγάλο του σκοπό: Την αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας. Τεράστιος λόγος, τεράστια ευθύνη. Τρίτον και εξίσου σημαντικό, γιατί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της εποχής μας, άνοιξε το show: η Isabeli Fontana.

Τρεις πολλοί σημαντικοί λόγοι που ήταν επιτυχημένη η βραδιά στο Νιάρχος, την Τρίτη το βράδυ. Αλλά ο κυριότερος απ’ όλους τους λόγους που επιβεβαίωσαν την επιτυχία του σόου; Τα ρούχα. Νομίζω ότι οι sartorialist και «κατασκευαστικές» ικανότητες της Σήλιας Κριθαριώτη ήταν καλύτερες περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα μεταλλικά, εντυπωσιακά, γεμάτα ενδυματολογική μεγαλοφροσύνη φορέματα και που θύμιζαν flapper girls του ’20 ήταν τόσο εξαίσια κατασκευασμένα που νόμιζε κανείς ότι τα δημιούργησε κάποια προγραμματισμένη μηχανή κι όχι άνθρωπος. Ήταν όμως η γενικότερη μίξη του θηλυκού, του ρομαντικού και του σέξι που υπήρχε σαν γενικότερη παρουσία στα ρούχα της συλλογής που μας έκαναν να περιμένουμε με κομμένη την ανάσα, να δούμε το ένα look μετά το άλλο να περνάει μπροστά από τα μάτια με σκοπό να τα αντικρύσουμε με θαυμασμό.

Ήταν όλα τόσο σωστά δομημένα, με συνοχή και με μια ροή που ήταν λες και η Σήλια Κριθαριώτη, μας εξιστορούσε την δική της twisted πολλές φορές, ιστορία. Κομψότητα, διαχρονικά κομμάτια, μοντέρνα και ρετρό στοιχεία όλα ήταν «εκεί» στο show της Σήλιας Κριθαριώτη. Ό,τι ζητάει (ή θα πρέπει να ζητάει) μια γυναίκα από τις εμφανίσεις της δηλαδή. Στην Σήλια Κριθαριώτη λοιπόν, θα βρεις το στιλ σου. No questions asked.

Σημείωση: Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, φίλοι του Συλλόγου, και πολλοί άλλοι.  Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζουν ένα θερμό «ευχαριστώ» στην κυρία Κριθαριώτη και τη συγχαίρουν για την κοινωνική της ευαισθησία και την πρωτοβουλία της να διαθέσει τα έσοδα της εκδήλωσης στη στήριξη του έργου του Συλλόγου.

2017ss_celia_hautecouture_01.JPG2017ss_celia_hautecouture_02.jpg2017ss_celia_hautecouture_03.jpg2017ss_celia_hautecouture_04.JPG2017ss_celia_hautecouture_05.JPG2017ss_celia_hautecouture_06.JPG2017ss_celia_hautecouture_07.JPG2017ss_celia_hautecouture_08.jpg2017ss_celia_hautecouture_09.jpg2017ss_celia_hautecouture_10.JPG

Η Σήλια Κριθαριώτη και τα μοντέλα της επίδειξης, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο κύριος Νίκος Τσάκος και κυρίες προσκεκλημένες στην εκδήλωση.

2017ss_celia_hautecouture_11.JPG2017ss_celia_hautecouture_12.JPG

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...