Τι σχέση έχουν ο ατομικισμός, η φύση και η Παταγονία;

Η νέα Spring / Summer 2018 συλλογή του οίκου Parthenis μας δίνει την απάντηση.

Κέλλυ Νόβακ

Ήμουν πάντα υπέρ του «ατομικισμού». Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος οφείλει να ξέρει να λειτουργεί σαν μονάδα ή μάλλον ΚΑΙ σαν μονάδα. Είναι «οδηγός επιβίωσης 101».

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος μαζί με άλλους, σαν σύνολο δεν λειτουργεί καλύτερα, πιο παραγωγικά. Αλλά χρειάζεται και την ανεξαρτησία του. Είναι απαραίτητο αυτό, κάποιες φορές. Είμαι τέτοιος άνθρωπος βασικά και, ίσως γι’ αυτό και να ταυτίστηκα τόσο με την νέα συλλογή του οίκου Parthenis.

“Exaggerated Individualism”, έγραφαν οι σημειώσεις της σχεδιάστριας Ορσαλίας Παρθένη, όταν βρεθήκαμε στην παρουσίαση της νέας συλλογής S/S 2018 Man & Woman Show. Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στο Ζάππειο Αθηνών στο πλαίσιο του 22ου Athens Xclusive Designers Week, κάτω από μια επιβλητική τέντα και ένα σκηνικό που μας μετέφερε πιο κοντά στη φύση, παράλληλα όμως και στην σύγχρονη τεχνολογία, υπό τους ήχους του πιο σύγχρονου μουσικού οργάνου – hang drum- από τον Spyro Pan, είχαμε την ευκαιρία να «μιλήσουμε» με την Ορσαλία Παρθένη.

Μας «μίλησε» μέσα από την συλλογή της και μας παρουσίασε την δική της πολεμική ιστορία ύφους και στιλ, με έμπνευση την Παταγονία του 19ου αιώνα. Αμέσως, μας καθήλωσε. Τα τυπώματα camouflage, με αναφορές στο body painting των ιθαγενών της Αργεντινής, ασπρόμαυρα optical ριγέ και περίτεχνες νότες χρυσού γεφύρωσαν τις αντιπαραθέσεις του μυαλού ενός ελεύθερου πνεύματος και γίνονται η "στολή" του.

 Ξεχώρισαν για ακόμα μια φορά τα καταπληκτικά βαμβακερά του οίκου Parthenis, οι σπάνιες προσμίξεις ramie και πολυτελή rayon, σε συνδυασμό με ανθεκτικές ποπλίνες, πλεκτά και αδιάβροχα καραβόπανα, ενώ τα χρώματα της σεζόν- λευκό, μαύρο, sandy μπεζ και army πράσινο- ολοκλήρωσαν το καδράρισμα ενός πολεμιστή που δεν θέλει πια να είναι αόρατος.

Γιατί αυτός ο άνθρωπος, ο χαρακτήρας που θα επιλέξει τον οίκο είναι αυτός που διαλέγει να ξεχωρίσει στη «ζούγκλα» του σύγχρονου κόσμου, είτε είναι μόνος, είτε όχι.
 

18ss_parthenis_01.jpg18ss_parthenis_02.jpg18ss_parthenis_03.jpg

18ss_parthenis_04.jpg

18ss_parthenis_05.jpg18ss_parthenis_06.jpg

18ss_parthenis_08.jpg

18ss_parthenis_09.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares