Αυτή είναι η πιο προσωπική έκθεση του Yves Saint Laurent ever

Όλα για τον Yves Saint Laurent σε μια εκπληκτική έκθεση.

Κέλλυ Νόβακ

Μια νέα έκθεση για τον Yves Saint Laurent ξεκίνησε πρόσφατα στο Παρίσι, την οποία διοργανώνει το The Musée Yves Saint Laurent Paris. Η έκθεση γιορτάζει αυτή την φορά την προσωπικότητα του Yves Saint Laurent και σαφώς την εκπληκτική και πρωτοποριακή δουλειά του σαν σχεδιαστής μόδας.

Η έκθεση που θα γίνει στο Hôtel Particulier -το μέρος όπου ο σχεδιαστής πέρασε πάνω από 30 χρόνια δουλεύοντας εκεί-, θα έχει εκθέματα από σπάνια αρχεία του σχεδιαστή. Ιστορικά πορτραίτα σου Yves Saint Laurent που είχε τραβήξει o Irving Penn αλλά και του Andy Warhol θα υπάρχουν στην έκθεση.

Ένα ολόκληρο μέρος της έκθεσης θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην παρουσίαση των προσωπικών σκίτσων του σχεδιαστή δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά τα σχέδια του καλλιτέχνη, αλλά και την προσωπική του αισθητική.

Αν και δεν θα υπάρχουν πάρα πολλές δημιουργίες του σχεδιαστή στην έκθεση, τα εκθέματα θα περιοριστούν στα πιο σπάνια και πιο σημαντικά σχέδια του μόδιστρου, όπως το The Mondrian φόρεμα και το "le smoking” κοστούμι, αλλά και ρούχα από την τελευταία του συλλογή.

Οι επισκέπτες θα έχουν ακόμη την δυνατότητα να απολαύσουν μερικά από τα πιο αξέχαστα editorials, όπως αυτό του μοντέλου Veruschka για την Γαλλική Vogue.

Σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις, αυτή θα επικεντρωθεί στην ζωή του γνωστού σχεδιαστή και στον τρόπο με τον οποίο δούλευε. Ο χώρος εργασίας του έχει μείνει ανέγγιχτος, τον οποίο χρησιμοποιούσε από το 1962.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου του 2018.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares