Τι σχέση έχει ο Pierre Cardin, o Dorian Grey και η BSB;

Το μυστήριο θα λυθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Κέλλυ Νόβακ

Αν κάποιος σχεδιαστής έχει καθορίσει την πορεία της γαλλικής μόδας και έχει ταυτιστεί με αυτή, αυτός είναι ο Pierre Cardin. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην γνωρίζει το όνομά του.

Μπορεί να μη ξέρουν όλη την συνεισφορά του στην Μόδα, αλλά σίγουρα κάτι έχουν ακούσει για την επιχειρηματικότητά του και το ταλέντο του να μετατρέπει ακόμη και τα πιο απλά και πρακτικά αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, σε fashionable items.

Αυτή είναι μια πλευρά του Cardin. Αυτή όμως, που εμείς οι «διψασμένοι» με την Μόδα έχουμε για εκείνον, είναι αυτή του πρωτοποριακού σχεδιαστή, με τα πάντα εκπληκτικά και ανατρεπτικά fashion shows.
 

cardin_show_doriangrey_01.jpg
 

Τα shows του Cardin πάντοτε ξεκινούσαν με ένα τεράστιο μυστήριο γύρω από αυτόν και τις συλλογές του. Ο Cardin είναι ακόμη γνωστός για τα αναπάντεχα locations στα οποία στέγαζε και στεγάζει τις παρουσιάσεις των νέων του συλλογών. Ήταν αυτός που πρώτος έστησε ένα ολόκληρο fashion show στην Κόκκινη Πλατεία στην Μόσχα, αλλά και την Απαγορευμένη Πόλη της Κίνας το 1979.
 

cardin_show_doriangrey_02.jpg
 

Ακόμη και για εμάς τους φαν του Cardin ωστόσο, υπάρχει μια ακόμη πλευρά του, που δεν γνωρίζουμε ή μάλλον δεν έχουμε γνωρίσει ακόμη. Αυτή του σκηνοθέτη.

Ο γνωστός Γάλλος μόδιστρος λοιπόν, θα έρθει στην Ελλάδα! Ο λόγος; Η νέα παράσταση του «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» που θα ανέβει στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου.

Σε μια απ’ ότι προβλέπεται εντυπωσιακή βραδιά, με την σημαντική βοήθεια της BSB (η εταιρία μόδας είναι ο Χρυσός Χορηγός της παράστασης), αλλά και της Έμυς Λιβανίου η οποία θα αναλάβει την παρουσίαση, οι καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την εν λόγω παράσταση.

Μετά τη λήξη της παράστασης, θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου, παρουσία του Pierre Cardin.

Πέρα από το γεγονός ότι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια παράσταση, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση και ματιά του σημαντικού αυτού σχεδιαστή, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη στήριξη των αστέγων του Δήμου Αθηναίων, του Ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» και για τη στήριξη του ορφανοτροφείου «Ελλάς», όπου φιλοξενούνται 350 παιδιά, των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει από τον ιό του AIDS ή είναι τα ίδια φορείς του ιού.

Τη μέρα της παράστασης το πρωί, ο αεικίνητος διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας, σκηνοθέτης και μέλος της Ακαδημίας Παρισίων Pierre Cardin θα βρεθεί στην έδρα της εταιρείας μόδας BSB, για να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Τύπου σε μία διαφορετική συνέντευξη.

 

Πληροφορίες Παράστασης

Διεύθυνση: Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Ριζάρη 2, Αθήνα

Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 19.00About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares