Το πιο… ελληνικό fashion show από τον Γάλλο Jean Paul Gautier

Η νέα συλλογή του γνωστού σχεδιαστή μόδας παίρνει έμπνευση από την χώρα μας!

Κέλλυ Νόβακ

Έκανε ότι δεν κάνουν πολλοί Έλληνες σχεδιαστές μόδας: Δημιούργησε μια συλλογή άκρως… ελληνική! Ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, ο Jean Paul Gautier ήρθε στην χώρα μας, με αφορμή μια φιλανθρωπική εκδήλωση για να ωφελήσει το Μουσείο Μπενάκη, και για να παρουσιάσει την νέα συλλογή του.

Εμπνευσμένη από την Ελλάδα, η συλλογή παρουσιάστηκε στον θαυμάσιο χώρο του μουσείου την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Η επίδειξη μόδας του κορυφαίου Γάλλου σχεδιαστή Jean Paul Gaultier, ο οποίος επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ζήτησε ο ίδιος έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Ανταποκρινόμενο στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο Μπενάκη  φιλοξένησε στις αίθουσες του μια τέτοια εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του πρωτοποριακού σχεδιαστή.

 

gautier_forbenaki_01.jpg
 

Με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού, στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Κουμπάρη, και σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές και φορεσιές, παρέλασαν εβδομήντα διαφορετικά look που κάποια θύμιζαν έντονα Ελλάδα, στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μοντέλα που αντανακλούν τη μοναδική ιδιοφυία του Jean Paul Gaultier με επιρροές από το Παρίσι.
 

gautier_forbenaki_02.jpg
 

Tο show έκλεισε με τον χαρακτηριστικό «κορσέ», του σχεδιαστή, ο οποίος φυσικά έλαβε το απόλυτο… ελληνικό twist!
 

gautier_forbenaki_03.jpg
 

Στην επιτυχία αυτής της εκδήλωση συνέλαβαν πάνω από εκατόν πενήντα επαγγελματίες-εθελοντές στο backstage του ντεφιλέ.
 

gautier_forbenaki_04.jpg
 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο προς τιμή του σχεδιαστή και με την παρουσία όλων των υποστηρικτών αυτής της πρωτοβουλίας.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares