Εμβληματικά κοσμήματα του Alexander McQueen βγαίνουν στο σφυρί

Η συνεργασία του σχεδιαστή με τον Shaun Leane περιλαμβάνει εκπληκτικά κομμάτια, όπως στέμματα από αγκάθια και πολλά άλλα!

Κέλλυ Νόβακ

Ο θρυλικός Lee Alexander McQueen ήταν υπεύθυνος για μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Μόδας. Μία από αυτές, ήταν όταν ξεκίνησε την συνεργασία του με τον σχεδιαστή κοσμημάτων Shaun Leane, έναν στενό του συνεργάτη. Για την ακρίβεια, οι δυο τους, έκαναν μια πολύ καλή ομάδα και είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία εκπληκτικών κοσμημάτων.

Αυτά τα κοσμήματα είχαν μάλιστα παρουσιαστεί σε μια πρωτοποριακή έκθεση στο Fashion Space Gallery.

Για να γιορτάσει μερικά από τα πιο μοναδικά δημιουργήματα των δύο σχεδιαστών, το Sotheby διοργανώνει μια ανοιχτή προς το κοινό, έκθεση η οποία θα περιλαμβάνει τα εντυπωσιακά κομμάτια, από το αρχείο του McQueen.

Με τον τίτλο A Life of Luxury”, η έκθεση ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου και τα εκθέματα θα βγουν σε δημοπρασία στις 14 Δεκεμβρίου. Τα δημιουργήματα θα διατεθούν σε μουσεία, συλλέκτες και στο κοινό γενικότερα –αν κανείς μπορεί να διαθέσει πολλές χιλιάδες ευρώ για να τα αγοράσει!

Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια του McQueen, όπως τον κορσέ «σκελετό» από την SS98 συλλογή του, αλλά και το στέμμα από αγκάθια που παρουσίασε στην AW96 ‘Dante’ collection, όπως και κοσμήματα που είχαν σχεδιαστεί για την Isabella Blow aκαι την Daphne Guinness.

«Πιστεύω ότι η συλλογή αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο δημιουργικής ελευθερίας που δεν υπάρχει αντίστοιχο σήμερα», δηλώνει ο Leane. «Ελπίζω να αποτελέσουν άπειρη έμπνευση και ανόθευτη χαρά, όπως πρόσφεραν σε εμένα αυτά τα κομμάτια».
 

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_01.jpg

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_02.jpg

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_03.jpg

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_04.jpg

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_05.jpg

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_06.jpg

archive_shaunleane_jewerly_mcqueen_07.jpg

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares