Είναι αυτά τα πιο άσχημα (και πανάκριβα) παπούτσια;

Η συνεργασία του οίκου Balenciaga με τα Crocs είναι ήδη sold out!

Κέλλυ Νόβακ

Το τι ορίζουμε ως «άσχημο» ή «όμορφο», όσον αφορά την μόδα τουλάχιστον, είναι υποκειμενικό. Υπάρχουν πάρα πολλές τάσεις, πάρα πολλά ρούχα και αξεσουάρ τα οποία στο μάτι κάποιων δείχνουν πανέμορφα, ενώ σε άλλους φαίνονται κακόγουστα.

Στην ίδια «μοίρα» βρίσκονται και τα παπούτσια “Foam” του οίκου Balenciaga. Πριν μερικούς μήνες, στην παρουσίαση της Spring/Summer 2018 συλλογής του οίκου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του brand, Demna Gvasalia μας σύστησε στο πιο όμορφο, άσχημο στιλ παπουτσιού.

Ο ίδιος επανεφηύρε τα γνωστά σε όλους μας και περίεργα στην όψη, αλλά άνετα στο περπάτημα, Crocs, παρουσιάζοντας μια πιο high fashion αισθητική σε αυτά.

Το αποτέλεσμα; Αυτό.

https://twitter.com/BALENCIAGA/status/914492069749706752?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.harpersbazaar.com%2Fuk%2Ffashion%2Ffashion-news%2Fa16554411%2Fbalenciaga-crocs-sell-out-before-release%2F

Αρχικά, πολλοί θεώρησαν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει “IT” αυτό το στιλ παπουτσιού, έλα όμως που κι άλλοι σχεδιαστές επαναπροσδιόρισαν το σχέδιό του (βλ. Christopher Kane).
 

balenciaga_crocs_soldout_01.jpg
 

Τώρα λοιπόν, μερικούς μήνες μετά, στον χαμό που προκάλεσαν αυτά τα «άσχημα» παπούτσια (κατά γενικότερη ομολογία) και στο πνεύμα της τάσης των “ugly sneakers” έρχονται τελικά να κάνουν…. σαματά.

Αυτό δεν το βγάζω εγώ από το κεφάλι μου, αλλά το επιβεβαιώνουν οι πωλήσεις!

Πριν λίγες ημέρες, έγιναν διαθέσιμα τα παπούτσια αυτά, κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να βγουν sold out! Και ΟΚ, το καταλαβαίνω αν κάποιος θέλει να τα δοκιμάσει, να τεστάρει αν του κάνουν ή όχι, αλλά όταν πρέπει να διαθέσεις 850 δολάρια για να το κάνεις αυτό, τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Λιγότερο περίπλοκα το βλέπουν, προφανώς, πολλές fashionistas οι οποίες υπέκυψαν στην τάση αυτή και ορκίζονται στην αισθητική του Gvasalia, no matter what.

Όπως όμως σου είπα, η αισθητική του κάθε ατόμου και τι ορίζει καλαίσθητο ή όχι, είναι υπόθεση προσωπική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα παπούτσια θα τα δούμε να φοριούνται πολύ την άνοιξη στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Και πάλι, δεν το βγάζω αυτό από το μυαλό μου, αλλά οι «εκτός αποθέματος» πωλήσεις!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares