Skip to main content

FASHION NEWS

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι των φετινών CFDA Awards

Ποιοι θα παραλάβουν το “Όσκαρ” της mόδας;


Κέλλυ Νόβακ

Και ναι, λοιπόν! Έφτασε για άλλη μια χρονιά η στιγμή που όλες περιμέναμε! Αν είσαι και εσύ "κολλημένη" με την μόδα και την αγαπάς όσο κι εγώ, τότε καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω!

Αναφέρομαι φυσικά, στα CFDA Awards (Council of Fashion Designers of America Awards), από τα πιο σημαντικά βραβεία που αφορούν τη μόδα. Όποιος σχεδιαστής ή πρόσωπο έχει παραλάβει αυτό το βραβείο, είναι σαν να έχει πάρει βραβείο Όσκαρ!

Ποιοι σχεδιαστές, brands και πρόσωπα λοιπόν, είναι υποψήφιοι φέτος και διεκδικούν ένα τέτοιο βραβείο;

Πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες του χώρου. Από τα πιο γνωστά και “trending” αυτή την στιγμή brands, απ’ αυτό του Virgil Abloh aka Off-White, μέχρι και τον Raf Simons που έχει τον ρόλο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στον οίκο Calvin Klein.

Οι δίδυμες και ταλαντούχες αδερφές, Mary-Kate και Ashley Olsen και το brand τους, The Row, είναι για ακόμη μια φορά υποψήφιες για το αναγνωρισμένο βραβείο «Σχεδιαστής/στια της Χρονιάς» στην κατηγορία του γυναικείου ενδύματος, ενώ brands όπως το Pyer Moss και η Supreme κατάφεραν και αυτές να μπουν λάβουν μια υποψηφιότητα από τον σημαντικό οργανισμό.

Ο Steve Kolb, CEO των CFDA βραβείων δήλωσε σχετικά για τις φετινές υποψηφιότητες: «Θέλουμε πραγματικά στην εκδήλωση να γιορτάσουμε το δημιουργικό χάσμα και πλούτο της αμερικάνικης μόδας. Απλά σκεφτείτε πόσο η Μόδα αλλάζει αλλά και η ποικιλομορφία στην βιομηχανία. Σχεδιαστές με ευρύ πολιτιστικό υπόβαθρο και πολιτικές αντιλήψεις εκφράζουν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους μέσα από τις συλλογές τους. Η δουλειά τους αξίζει περισσότερη αναγνωσιμότητα, αποδοχή και προβολή».

Πες τα βρε Steve!

Δες παρακάτω τους υποψήφιους των φετινών CFDA Awards:

Σχεδιαστής/στρια της Χρονιάς στο Γυναικείο Ένδυμα: Raf Simons για τον Calvin Klein, Gabriela Hearst, Marc Jacobs, Virgil Abloh για το Off-White και Ashley & Mary-Kate Olsen για το the Row.

Σχεδιαστής/στρια της Χρονιάς στο Ανδρικό Ένδυμα: Raf Simons για τον Calvin Klein, Virgil Abloh για το Off-White, James Jebbia για τη Supreme, Thom Browne και Tom Ford.

Σχεδιαστής/στρια της Χρονιάς στα Αξεσουάρ:: Paul Andrew, Stuart Vevers για την Coach, Rachel Mansur & Floriana Gavriel για το Mansur Gavriel, Irene Neuwirth και Ashley and Mary-Kate Olsen για το the Row.

Το βραβείο Swarovski για το Ανερχόμενο Ταλέντο: Mike Amiri για το Amiri, Laura Vassar Brock & Kristopher Brock για τη Brock Collection, Aurora James για το Brother Vellies, Kerby Jean-Raymond για το Pyer Moss και Sander Lak για το Sies Marjan.

Το βραβείο Swarovski Award θετικής αλλαγής: Diane von Furstenberg.

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award: Narciso Rodriguez.

Founder's Award: Carolina Herrera.

Media Award: Edward Enninful.

International Award: Donatella Versace.

Photo: Instagram @cdfa

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα