Βρέθηκε κρυφή αυτοβιογραφία του Bill Cunningham

Ο θρυλικός φωτογράφος μόδας είχε γράψει τα απομνημονεύματά του και κανείς δεν γνώριζε τίποτα

Κέλλυ Νόβακ

Πολλοί Νεοϋορκέζοι είχαν την ευτυχία να βλέπουν για πολλά χρόνια τον Bill Cunningham να κόβει βόλτες στην μεγαλούπολη, φορώντας το χαρακτηριστικό μπλε jacket του και έχοντας την φωτογραφική του κάμερα να κρέμεται από τον λαιμό του.

Ο Cunningham ο πρώτος άνθρωπος που ουσιαστικά εφηύρε την street style φωτογραφία, μπορεί να απεβίωσε το 2016, αλλά η αξιοσημείωτη κληρονομιά του στον χώρο της φωτογραφίας και της μόδας, θα μείνει για πάντα ζωντανή.

Αν και το 2010 είχε κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ “Bill Cunningham New York”, μέσα από το οποίο είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη ζωή του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη –για την οποία μάλιστα, δεν γνωρίζαμε σχεδόν τίποτα, μιας και ήταν πολύ κλειστός στο θέμα αυτό-, τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε ακόμα περισσότερα.

Η New York Times δήλωσε ότι ανάμεσα στα υπάρχοντα του Cunningham, βρέθηκε μια άγνωστη ως τώρα, αυτοβιογραφία του, η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

«Μοιάζει τόσο απρόσμενο, γιατί δεν αποκάλυπτε τίποτα για την ζωή του στους φίλους και τους συναδέλφους τους. Ήταν πολύ κλειστός», δήλωσε ο Christopher Richards, editor της Penguin Press.

Με τον τίτλο, “Fashion Climbing”, μία αναφορά στην άνοδο που είχε η καριέρα του όταν έφτασε στην Νέα Υόρκη, τα απομνημονεύματα μιλάνε για το πόσο αυστηρός ήταν σαν Καθολικός believer, αλλά και για την αγάπη του για το γυναικείο ντύσιμο.

«Τα γυναικεία ρούχα ήταν πάντα πολύ πιο ‘ξεσηκωτικά’ στην φαντασία μου», δηλώνει στην αυτοβιογραφία.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares