Skip to main content

FASHION NEWS

Ο θάνατος σου πάει πολύ

Η νέα Cruise συλλογή της Gucci μας κάνει να σκεφτόμαστε τη μεταθανάτιο ζωή.


Κέλλυ Νόβακ

Νομίζω σου το έχω ξαναπεί. Ο Alessandro Michele είναι παραμυθάς. Του αρέσει πολύ μέσα από τις συλλογές του να παρουσιάζει την δική του twisted ιστορία. Ίσως γι’ αυτό να έχουμε τέτοιο κόλλημα μαζί του. Γιατί ξέρει πώς να μας ιντριγκάρει, πώς να μας κάνει να σκεφτούμε πράγματα που υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά αν δεν μας τα έδειχνε αυτός μέσα από τα shows του, τότε ίσως και να μην τ’ αγγίζαμε ποτέ.

Με έκανε να σκεφτώ τον θάνατο λοιπόν, ο Michele με την τελευταία Cruise 2018 συλλογή για τον οίκο Gucci. Ήταν το theme τέτοιο, όποτε είναι απόλυτα λογικό να μπει κανείς σ’ αυτό το τριπάκι με το που δει την συλλογή.

Ο σχεδιαστής ταξίδεψε μέχρι την Γαλλία, στο Arles και το Promenade Des Alyscamps, ένα αρχαίο ρωμαϊκό νεκροταφείο το οποίο στόλισε με κηροπήγια και πραγματική φωτιά στην πασαρέλα.

https://www.instagram.com/p/BjagTZ9hGBo/?taken-by=gucci

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, ο σχεδιαστής δημιουργεί ένα άκρως αντισυμβατικό runway και θέμα για την συλλογή, και μας μιλάει για τον θάνατο και την μεταθανάτιο ζωή, ζητήματα τόσο «διαχρονικά» που κάθε άνθρωπος κάποια στιγμή στην ζωή του, καλείται να σκεφτεί.

Toν Michele τον ενθουσιάζει ο θάνατος εξάλλου, γι’ αυτό και η Βικτωριανού ύφους και άκρως dark συλλογή, είχε τόσο έντονο το στοιχείο του θανάτου.

https://www.instagram.com/p/BjeOyQklXZ_/?tagged=guccicruise18

https://www.instagram.com/p/BjcjXXFl8lK/?tagged=guccicruise18

Υπήρχαν πολλά εκπληκτικά features στα εντυπωσιακά 114 looks της συλλογής, που τράβηξαν την προσοχή μας. Από τους φανταστικούς σταυρούς, την goth και σχεδόν αιματηρή νύφη που φορούσε ένα εκπληκτικό λευκό φόρεμα με βικτωριανή λαιμόκοψη που όσο περπατούσε στην φλογερή πασαρέλα, έφτασε τόσο κοντά στην φωτιά που νόμιζες ότι θα αντίκρυζες τον πρώτο τραγικό θάνατο επί πασαρέλας.

https://www.instagram.com/p/BjbADpllVA-/?taken-by=gucci

https://www.instagram.com/p/Bjb3cZOAgSV/?tagged=guccicruise18

Αλλά αυτός ήταν και ο σκοπός του Michele. Να βάλει τον θεατή να νιώσει τόσο κοντά στον θάνατο, ώστε το συναίσθημα από το show να τον κάνει να σκεφτεί σχεδόν με το ζόρι, όλα όσα αφορούν αυτό το θέμα.

https://www.instagram.com/p/BjdZznbnl72/?tagged=guccicruise18

Φυσικά, η… στοιχειωμένη πασαρέλα έγινε ακόμα πιο «ζωντανή» και vibrant, όταν «έσκασαν» τα εξωπραγματικά αυτά looks που περιελάβαν μέχρι και τον κορμό ενός ανθρώπινου σκελετού, ο οποίος ήταν μαξιμαλιστικά στολισμένος με πολύτιμους λίθους και κοσμήματα.

https://www.instagram.com/p/Bja5mIRFByC/?taken-by=gucci

https://www.instagram.com/p/BjdJch3nAtt/?tagged=guccicruise18

Η συλλογή, μεταξύ άλλων, αποτελούνταν από πιο χαρακτηριστικά Gucci κομμάτια, πολλά από τα οποία θα δούμε πολύ σύντομα να φοριούνται από τις πλούσιες fashionistas αυτού του κόσμου, όπως την εκπληκτική βελούδινη κάπα, τα φωσφοριζέ κολάν, ενώ τα goth στοιχεία και τα φαντασμαγορικά prints θα μετατραπούν γρήγορα σε τάσεις που όλες θα φοράμε το φθινόπωρο.

Η έμπνευση;

«Η έμπνευση είναι μια οστεοθήκη, οι κρύπτες των καρδινάλιων των μοναχών του 15ου αιώνα και των πολύτιμων διακοσμήσεών τους. Η ιδέα είναι ότι τα πάντα συνδέονται με την μεταθανάτιο ζωή, συνοδεύεται από κάτι που έχει τεράστια ομορφιά», δήλωσε ο Michele για την συλλογή.

https://www.instagram.com/p/BjcPQAylWTQ/?taken-by=lallo25

Αν μη τι άλλο, αυτή η συλλογή ήταν μια εμπειρία που μας έφερε πιο «κοντά» στον θάνατο. Έστω και αν την παρακολουθήσαμε από μια οθόνη μερικών ιντσών.

https://www.instagram.com/p/Bjb-wmEHZoJ/?taken-by=gucci

Κεντρική φωτό: Instagram @uniquefashionclosetofficial

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.