Skip to main content

FASHION NEWS

Η Louis Vuitton παραμένει το πιο επιτυχημένο brand μόδας

Η λίστα με τα πιο επιτυχημένα brands παγκοσμίως, βγάζει το… πόρισμα


Κέλλυ Νόβακ

Η Louis Vuitton είναι για άλλη μια φορά, το πιο επιτυχημένο fashion brand, σύμφωνα με τις οικονομικές της αποδόσεις και την ικανότητά της να επηρεάζει τον καταναλωτή ως προς την αισθητική και την κουλτούρα της.

Το πολυτελές brand ήταν στην 19η θέση της λίστας του Interbrand's Best Global Brands 2017 list, έχοντας την πιο υψηλή θέση από κάθε άλλο fashion brand. Ήρθε μερικές θέσεις μετά τα brands της Apple, Google και Microsoft τα οποία βρίσκονται στις 3 πρώτες θέσεις της λίστας.

Τη Louis Vuitton ακολούθησε η Hermès στην 32η θέση και η Gucci στην 51η. Σύμφωνα με το Business of Fashion, ο οίκος Burberry «έπεσε» 3 θέσεις, στο νούμερο 88, και η Prada 13, λαμβάνοντας την 94η θέση. Ο γαλλικός οίκος Dior πήρε μία θέση μετά τον οίκο Prada, ενώ ο Ralph Lauren φέτος δεν κατάφερε να μπει στην λίστα καθόλου, έχοντας την 98η θέση πέρσι.

Η global director του Interbrand και co-author του "Meta-Luxury" Rebecca Robins, δηλώνει σχετικά: «H Louis Vuitton έχει “επικοινωνήσει” το brand σε ένα είδος κουλτούρας.»

«Όταν βλέπουμε την Louis Vuitton, την Gucci, την Hermès ποια είναι η μαγεία, αυτών των brands; Όχι μόνο ότι λειτουργούν δυναμικά σαν εταιρίες, αλλά και η σχέση μεταξύ του brand και της κουλτούρας, και το κάνουν με ένα τρόπο ώστε να σχετίζεται ο κόσμος αλλά και ώστε να είναι ανακυκλώσιμα», αναφέρει η Robbins, σχετικά για την συνεργασία της LV με την Supreme.

H Louis Vuitton καταφέρνει να έχει πέραση και σε κουλ, νέες ηθοποιούς και σταρ, αλλά και σε πιο γνωστά, θρυλικά ονόματα του χώρου. Νέες γυναίκες όπως η Sophie Turner, Sasha Lane, Zendaya, Alicia Vikander και Ruth Negga είναι φαν του brand, αλλά και χρόνια «υποστηρίκτριές» του είναι οι Michelle Williams, Catherine Deneuve και Jennifer Aniston. Φυσικά, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Brigitte Macron εμφανίζεται συνέχεια με ρούχα του brand!

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός