Skip to main content

FASHION NEWS

H Natalia Vodianova στο show της Celia Kritharioti

H Ελληνίδα σχεδιάστρια παρουσίασε τη νέα της συλλογή στο Paris Haute Couture Week.


Κέλλυ Νόβακ

Όταν η Natalia Vodianova περπατάει στο show σου, τότε σαν σχεδιάστρια έχεις «κλείσει». Φυσικά, η Σίλια Κριθαριώτη έχει.... «κλείσει» καιρό τώρα, όντας μια από τις επιτυχημένες και αναγνωρισμένες σχεδιάστριες, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η ίδια λοιπόν, παρουσίασε πρόσφατα τη συλλογή της για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018-19 κατά την διάρκεια της Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, μετατρέποντας τα σαλόνια του Hotel Mona Bismarck σε ένα ονειρικό σκηνικό!

Πολύ θα θέλαμε να παρευρεθούμε στο show, για ν’ ακούσουμε την τρυφερή δήλωση της Σίλιας για την μητέρα της, στην οποία αφιέρωσε την επίδειξη ονομάζοντάς την «Hommage à ma mère».

H Σίλια δήλωσε: «Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Παρίσι ήταν με τη μητέρα μου. Μικρό κορίτσι, της κρατούσα το χέρι σφιχτά καθώς μπαίναμε στα σαλόνια των Οίκων Μόδας. Μαζί παρακολουθούσαμε σεζόν με τη σεζόν τις επιδείξεις και καθώς περνούσε ο καιρός, δυνάμωνε κι εμένα η αγάπη μου για τη μόδα. Η μητέρα μου αγαπούσε το μαύρο χρώμα, τα μαργαριτάρια και το Παρίσι όσο και την Αθήνα. Τώρα πια, έχω αφήσει το χέρι της και περπατώ μόνη. Σε κάθε επίδειξή μου, ψάχνω με το βλέμμα μου να τη βρω στο κοινό ενώ γνωρίζω ότι κοιτάζει κι εκείνη μέσα από το παρασκήνιο, ακριβώς δίπλα μου. Ήταν όνειρό της να δει μια Συλλογή μου να παρουσιάζεται στο Παρίσι».

Η συλλογή είναι ένας ύμνος για τη γυναίκα, με δημιουργίες που αγκαλιάζουν τη γυναικεία φιγούρα, δίνοντάς της κίνηση και ταυτόχρονα δυναμισμό. Κυρίαρχο χρώμα το μαύρο, ενώ το βελούδο, οι δαντέλες Chantilly, μεταξωτό τούλι και τα χειροποίητα κεντήματα έκλεψαν τις εντυπώσεις και χάρισαν μια παραμυθένια εικόνα. Η συλλογή A/W 2018-19 παντρεύει τη δύναμη της γυναίκας με τη θηλυκότητα και την ομορφιά, συνδυάζοντας έντονους ώμους σε σακάκια με δαντελένια layers και μαργαριτάρια μετατρέποντας τα γυναικεία σώματα σε γλυπτά.

Την πασαρέλα της Celia Kritharioti Haute Couture άνοιξε το supermodel Natalia Vodianova. Το μοντέλο είναι χρόνια φίλη της Ελληνίδας σχεδιάστριας, ενώ έχει περπατήσει σε προηγούμενη επίδειξη μόδας του οίκου στην Αθήνα.

celiapariscouture_09.JPG

Από τη front row της επίδειξης απόλαυσαν πρώτοι τις δημιουργίες του ελληνικού οίκου μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και διεθνώς αναγνωρισμένοι στυλίστες. Η fashionista Olivia Palermo έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν στην επίδειξη του οίκου, ενώ εκεί ήταν και η fashion Features Editor της Vogue, Sarah Harris, η Elizabeth Saltzman, η jetsetter Isabel dos Santos, η Lucrezia Buccellati, η Kimberley, η Ashley Hutson βρίσκο-νταν στο front row, όπως  και οι φίλες της σχεδιάστριας, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου με την κόρη της Εριέττα, η Angela Ismailos, η Μιλένα Τσαβλίρη, η Μαρίνα Ραφαήλ, η Ελεν Μπεν-χαμού, η Jasna Bosnic, η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, Αλεξία Αδάμη με την κόρη της Μαρίσσα Κορλέτη, η Μαργαρίτα Σφέτσα καθώς και η οικογένεια της Σίλιας.

celiapariscouture_01.JPGceliapariscouture_03.JPGceliapariscouture_02.JPGceliapariscouture_04.JPG

Το show έντυσε με τη φωνή της η Χριστίνα Πουλίτση, η οποία ερμήνευσε της άρια της Ιουλιέτας “Je veux vivre” και το βαλς της Άνοιξης του Strauss, όπου σε συνδυασμό με τις μαγευτικές δημιουργίες της Σίλιας μετέφεραν όλους τους καλεσμένους στο παραμύθι του οίκου Celia Kritharioti Haute Couture. 

celiapariscouture_08.JPGceliapariscouture_09.JPGceliapariscouture_10.JPG

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ