Skip to main content

FASHION NEWS

Ο πολύχρωμος κόσμος της Celia Kritharioti

Η circus-themed συλλογή της Ελληνίδας σχεδιάστριας εντυπωσιάζει


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί στο Παρίσι να χιονίζει, αλλά ο κόσμος της Σίλιας Κριθαριώτη δεν έχει εποχή. Είναι ένας ονειρικός κόσμος, άχρονος, χωρίς εποχές. Είναι ο οποίος μας κάνει χαρούμενους, μας εμπνέει. Και για την Spring ’19 Couture συλλογή, η σχεδιάστρια μας τα κατάφερε όλα αυτά.

Ο οίκος Celia Kritharioti Couture για μια ακόμη χρονιά βρέθηκε στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής για την παρουσίαση της νέας της συλλογής. Η αίθουσα Melpomene της περίφημης παριζιάνικης Σχολή Καλών Τεχνών (Ecole des Beaux Arts), διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει το υπερθέαμα δια χειρός Σίλιας Κριθαριώτη.

«Ο κόσμος έχει πάντα ανάγκη από χαρά και θετική διάθεση κι έτσι για την τέταρτη φορά που επισκέπτομαι το Παρίσι για να παρουσιάσω συλλογή μου στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, εμπνεύστηκα από τη ζωντάνια και τη χαρά του τσίρκου».

celiacouture_01.jpgceliacouture_02.jpg 

Ο τίτλος της Συλλογής «Cirque des Couleurs» και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων καλεσμένων, ανάμεσά τους κορυφαίοι fashion editors, δημοσιογράφοι μόδας και influencers από όλον τον κόσμο, ξετυλίχθηκε το δημιουργικό σύμπαν της σχεδιάστριας: ένα σύμπαν γεμάτο δημιουργικότητα, έμπνευση και χρώματα, όπως έντονο πορτοκαλί, παστέλ ροζ, φλογερό κόκκινο αλλά και rose indien, σιέλ, κίτρινο. Μεταξωτοί ταφτάδες σε φλούο χρώματα, μεταξωτό τούλι που δημιουργεί ψευδαισθήσεις αλλά και φίνες δαντέλες που κάθε γυναίκα αγαπά βρήκαν τη θέση τους στην πασαρέλα δίπλα σε δημιουργίες φτιαγμένες από αλυσίδες, deux pieces με μαντό και βραδινά φορέματα.

celiacouture_03.jpg celiacouture_05.jpg 

Χειροποίητα κρόσσια από πολύτιμους λίθους χαρίζουν ονειρεμένη κίνηση ενώ μια από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες του Οίκου που από το 1906 δημιουργεί μόδα στην Ελλάδα, το χειροποίητο κέντημα, τούτη τη σεζόν βρίσκει εφαρμογή σε μακριά φορέματα, catsuits αλλά και mini δημιουργίες με leggings. Τέλος, τα φτερά στρουθοκαμήλου σε παστέλ χρώματα δίνουν την αίσθηση ότι τα μοντέλα ίπτανται, σαν να αιωρούνται με χάρη πάνω σ’ ένα τεντωμένο σκοινί. Η πρωτότυπη μουσική που γράφτηκε ειδικά για το σόου, οι χορευτές και η θεατρικότητα των μοντέλων προδιέθεταν άμεσα τους καλεσμένους για το Cirque υψηλής αισθητικής. Το σόου άνοιξε η εκρηκτική Maria Borges, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της, όπως και η Lena Perminova.

https://www.instagram.com/p/Bs8o9qjB2Wl/

celiacouture_06.jpgceliacouture_07.jpg 

«To τσίρκο είναι το μόνο θέαμα το οποίο, καθώς το παρακολουθείς, εισπράττεις την ποιότητα ενός πραγματικού χαρούμενου ονείρου», ήταν το απόφθεγμα του Ernest Hemingway με το οποίο καλωσόρισαν τους καλεσμένους, ανάμεσά τους η Sarah Harris, Fashion Features Editor της βρετανικής Vogue,  η πριγκίπισσα του Κατάρ Shk Rawda All Thani, η Hala Khoury, η Μαριέτα Χρουσαλά, η Μαριλυ Γλύπτη- Κανελλάκη, η Κατερίνα Κατόπη, η Χριστίνα Μήτση, η Καλλιόπη Καρέλα, η Αθανασία Μαρινάκη, η Βέτα και Λορι Τσουκαλά, η Αλεξάνδρα Τσαβλίρη, η οικογένεια της Σίλιας Κριθαριώτη και πλήθος δημοσιογράφων μόδας από όλον τα Μέσα (POP, 10, Harpers’ Bazaar, Vogue Paris, ELLE, κα).

celiacouture_08.jpgceliacouture_09.jpg

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας