Skip to main content

FASHION NEWS

Μόδα με οικολογική συνείδηση

Υπάρχει και η eco-friendly πλευρά της...


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

H Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο δεν είχε μόνο εντυπωσιακά fashion shows αλλά και περιβαλλοντική συνείδηση! Το διάσημα ιταλικά brands Pinko και Stella Jean, ένωσαν τις δυνάμεις του για να καταφέρουν να μας αποδείξουν πως η βιομηχανία της μόδας μπορεί να ακολουθήσει eco frendly κατεύθυνση. 

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν από την Pinko  

Το περιβάλλον καθώς και το «ευ ζην» των ανθρώπων αποτελούν βασικούς πυλώνες του εταιρικού της «ήθους». Για αυτό το λόγο, η εταιρεία αποφάσισε να αντιδράσει δραστικά: η υγεία του πλανήτη και η ανθρωπότητα έχουν φτάσει στο σημείο «μηδέν» και απαιτούν δράση για την προστασία αυτών και των επόμενων γενεών. Η βιομηχανία της μόδας μπορεί, μέσω της επικοινωνιακής δύναμής της, να διαδώσει ένα θετικό μήνυμα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Για να αποκτήσει ξανά ο πλανήτης την πλήρη βιωσιμότητά του είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, που όμως απαιτεί μικρά και στοχευμένα βήματα. Στόχος της PINKO είναι να κάνει γνωστό στο κοινό ότι η αρχή αυτής της στοχευμένης αλλαγής αφορά όλους μας.

 

Treedom Project

 

To 2018, η PINKO ξεκίνησε μια μακρά συνεργασία με την Treedom, το μοναδικό website στον κόσμο που επιτρέπει στον καταναλωτή να φυτέψει ένα δέντρο με ένα απλό click, παρακολουθώντας όλα τα στάδια της εξέλιξής του. Η συνεργασία με την Treedom έδωσε ζωή στο δάσος της PINKO στην Κένυα, μιας φυτεία των περίπου 10.000 οπωροφόρων, μεταξύ άλλων mango, μπανάνα, macademia, αφρικανικό κεράσι και αβοκάντο. Το δάσος της PINKO είναι ένα δώρο στην τοπική κοινότητα, το οποίο της επιτρέπει να καλλιεργεί και να τρέφεται με τους καρπούς. Αυτή η πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από ένα θετικό  περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, το οποίο δημιουργεί έναν κύκλο θετικών συνεπειών βάσει της έννοιας της Παγκόσμιας Αναδάσωσης, στόχο του προγράμματος “Sustainable Davelopment Goals 2015-2030” των Ηνωμένων Εθνών.

Treedom Μέρος 1- #StartWithATree

Η πρώτη φάση του προγράμματος PINKO project, #StartWithATree, ξεκίνησε των περασμένο Φεβρουάριο 2018. Ο στόχος ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προβλήματος του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της γης από το ευρύ κοινό, το πρώτο «σπίτι» του ανθρώπινου γένους. Η PINKO δημιούργησε ένα minimal T-shirt προς αποκλειστική διάθεση, το οποίο περνά το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνικής υπευθυνότητας. Ως ηγέτης που μιλά στους πάντες, ενθαρρύνοντάς τους να λάβουν δράση και να δεσμευτούν σε αυτήν. «Τι μπορώ να κάνω;», «Από πού μπορώ να ξεκινήσω;» Είναι απαραίτητο να δείξουμε ότι ακόμα και οι πιο μικρές ενέργειες, όπως η προσαρμογή ενός T-shirt, μπορεί να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον του πλανήτη. Έτσι προέκυψε η ιδέα της πρωτοβουλίας: #StartWithATree. Το λανσάρισμα του project υποστηρίχθηκε από top tier παγκοσμίου φήμης μέσα και influencers.

 

Sketch 2.jpg

 

Treedom Μέρος 2- #StellaJeanPINKOtreedom

Η PINKO κηρύσσει την έναρξη της δεύτερης φάσης της συνεργασίας με το Treedom μαζί με την Stella Jean, ένα brand που μοιράζεται τις ίδιες ηθικές και κοινωνικές αξίες. Συχνά καλούμενη ως fashion designer της «Ηθικής Μόδας», η Stella Jean πάντα θεωρούνταν πρωτοπόρος στην δημιουργία βιώσιμων μοντέλων μόδας μέσω διαρκούς και στοχευμένης  εργασίας.

 INCARNATA_non mod.jpg NESPOLO SR3.jpg


Η σχέση μεταξύ της PINKO και της Stella Jean είναι αποτέλεσμα των κοινών ηθικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αξιών. Το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία λέξεων, εικόνων και προϊόντων που κινούνται γύρω από αυτούς τους πυλώνες: Βιωσιμότητα, Αναδάσωση, Πολυπολιτισμικότητα και Διεθνή Συνεργασία. Η σειρά #StellaJeanPINKOtreedom είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της capsule συλλογής που περιλαμβάνει 5 T-shirts τα οποία σχεδιάστηκαν από την ομώνυμη στυλίστρια με καταγωγή από την Ιταλία και την Αϊτή και παράχθηκαν από την PINKO με προσοχή στη βιωσιμότητα. Κάθε ρούχο έχει δημιουργηθεί από οργανικό βαμβάκι και τυπωμένη ακουαρέλα. Η απεικονίσεις, τα κεντήματα και τα μοτίβα των T-shirts είναι εμπνευσμένα από την κουλτούρα των Masai στην Κένυα και των χρωμάτων των φρούτων από το δάσος της PINKO.

 

BABACO.jpgMARACUJA 1 RH4.jpg


Treedom Μέρος 3- #StellaJeanPINKOtreedom / Milan Fashion Week Project

Η συνεργασία της PINKO με την Stella Jean για το Treedom παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο, συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.