Μόδα με οικολογικό χαρακτήρα! Αυτή είναι η νέα τάση!

Οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν και στη βιομηχανία της μόδας

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Οι αλλαγές στο περιβάλλον είναι μεγάλες. Η "εξέλιξη" και η "μετεξέλιξη" του, εντυπωσιακή: oι φυσικοί πόροι μειώνονται συνεχώς, σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας εξαφανίζονται, η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει..  Δεν θα μπορούσαν οι μεγάλες βιομηχανίες να μείνουν αδιάφορες απέναντι σ' αυτή την τεράστια αλλαγή. Αντέδρασαν! Ουσιαστικά και εντυπωσιακά. Έτσι η  νέα... τάση που επικρατεί, σήμερα, στο χώρο της Μόδας είναιι η βιώσιμη μόδα!  Η μόδα που δεν έχει καμία σχέση με την πολυτέλεια της υψηλής ραπτικής του 20ου αιώνα. Κι αν, τότε, το ζητούμενο ήταν τα  πανάκριβα υλικά, τώρα η ανάγκη είναι να «φορέσουμε» ανακυκλώσιμα ρούχα με ουσιαστικό οικολογικό ντιζάιν.

 

springfield_ss19_26.jpg

 

Η Springfield είναι μία από τις εταιρείες που έχουν ήδη κινηθεί δυναμικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Με το project R[ECO]NSIDER ,με περισσότερα από 2.3 εκατομμύρια ρούχα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού.

Με περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια "κομμάτια" ρούχα , η πρωτοβουλία αυτή, περιλαμβάνει ανδρική και γυναικεία ένδυση,  είναι στρατηγικής σημασίας για τη Springfield και αποτελεί δέσμευση του brand απέναντι στο περιβάλλον.

Η χρήση οργανικού βαμβακιού  επιτρέπει τη βιώσιμη παροχή των denim ρούχων,  εξοικονομεί  νερό και ενέργεια σε επίπεδο 50%-90% μέσω της χρήσης τεχνολογίας λέιζερ και όζοντος και εξαλείφει τα ρυπογόνα προϊόντα όπως η χλωρίνη και το χλώριο.  Σ' αυτή την κατηγορία υφασμάτων μπορείς να βρεις jeans με πολλές τσέπες,slim, skinny, regular και carrot.

springfield_ss19_24.jpgspringfield_ss19_25.jpg  

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares