Λεκές από σοκολάτα! Μάθε πως θα απαλλαγείς

 Μην πανικοβάλλεσαι! Υπάρχει λύση!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Μόλις έφαγες μια νόστιμη κρέπα σοκολάτα μπισκότο! Για κακή σου τύχη η ζέστη αγαπημένη σου αυτή κόλαση έπεσε επάνω στα ρούχα σου! Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες είναι αυτός της σοκολάτας ειδικά αν ξεραθεί πάνω σε ρούχο ή σε άλλο ύφασμα. Πάντα όμως υπάρχει λύση για να δώσεις τις.... πρώτες βοήθειες στο ρούχο σου και να προλαβεις την καταστροφή! Έχουμε και λέμε:

1. Κινήσου άμεσα. Βάλε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και σκούπισε το λεκέ όσο περισσότερο μπορείς

2. Ειδικά  όταν βρίσκεσαι έξω, πρέπει να ρίξεις κρύο νερό από την ανάποδη μεριά του ρούχου όσο ο λεκές από σοκολάτα είναι ακόμα νωπός. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, γιατί θα κάνει το λεκέ μόνιμο.

3. Ο λεκές από σοκολάτα, πέρα από τη μέθοδο του απορρυπαντικού μπορεί να αφαιρεθεί και με φυσικούς τρόπους. Ρίξε διάλυμα αμμωνίας επάνω στο λεκέ. Θα τον διαλύσει αν βοηθήσεις με λίγο τρίψιμο.

4. Βάλε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη για να μη μυρίσει και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αυτό γίνεται ώστε να σκληρύνει ο λεκές από σοκολάτα και να μπορέσεις να τον αφαιρέσεις με ένα κουτάλι. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να προσέξεις να μην βάλεις πολλή δύναμη για να μη καταστρέψεις το ύφασμα.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι οι λύσεις έκτακτης ανάγκης! Όταν καταφέρεις να αφαιρέσεις από το ρούχο σου την περισσότερη σοκολάτα, σειρά έχει το πλυντήριο και το απορρυπαντικό. Πολλές φορές, θα βοηθήσει κ ένα ειδικό δραστικό προϊόν ειδικό για λεκέδες. (υπάρχει πληθώρα στα σούπερ μάρκετ). Αν όλα τα παραπάνω δεν αποδώσουν τότε τρέξε στο καθαριστήριο το συντομότερο δυνατόν.

 

sokolata.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares