Η Chanel μετά τον Lagerfeld: H πρώτη collection

Η νέα Cruise συλλογή του οίκου από την Virginie Viard. Δες βίντεο και φωτογραφίες

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τον θάνατο του Κάιζερ της μόδας, ο οποίος άφησε τη διαδοχή του από τη Virginie Viard -δεξί χέρι και χρόνια συνεργάτη του. Η Γαλλίδα δημιουργός ανέλαβε να συνεχίσει με άριστη γνώση και σεβασμό το έργο του Karl Lagerfeld, αλλά και της αιώνιας Coco Chanel. Άλλωστε, η κληρονομιά του οίκου είναι τόσο μεγάλη, που μόνο ένας designer, που έχει διδαχθεί από έναν αληθινό ογκόλιθο τις πιο πολύτιμες και βαθιές γνώσεις, θα μπορούσε να ανταπεξέλθει . 

 

chanel-cruise-2020-2.jpg  

Στις 3 Μαΐου, λοιπόν, υπό τους ήχους των σιδηροδρομικών γραμμών, που κατασκευάστηκαν ειδικά για τον γαλλικό οίκο, στο φαντασμαγορικό χώρο του Grand Palais, στο Παρίσι, η Virginie Viard υποδέχτηκε τους καλεσμένους της στην καινούργια cruise 2020 συλλογή της, που φέρει το όνομα Destination Chanel. Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου θέλησε να αποτυπώσει την έννοια του πολυπόθητου προορισμού, που εκφράζει η δική της μόδα, που φέτος της άνοιξε τον δικό της δρόμο.

Μέσα από έντονα androgynous looks, δυνατό dark make up και τον κλασσικό ασπρόμαυρο συνδυασμό, σήμα–κατατεθέν του γαλλικού brand, η Viard πάει ένα βήμα παραπέρα, εισάγοντας παγωμένες pastel αποχρώσεις σε επιλεγμένα items, χρησιμοποιώντας και πάλι τα tweed σακάκια και παρουσιάζοντας τη γυναίκα του σήμερα δυναμική και αποφασιστική, που ξέρει τον προορισμό της, όπως ακριβώς έκανε η Coco.

 

chanel-cruise-2020-1.jpg 

Οι αναφορές της στην τελευταία, αλλά και τον Lagerfeld είναι φανερές, αφού ήταν η τρίτη φορά που επιλέχθηκε το Grand Palais -αγαπημένος χώρος του σχεδιαστή- για την παρουσίαση της cruise συλλογής του οίκου.

Η συγκίνηση στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη, ενώ το σκηνικό που στήθηκε γύρω από τα Beaux-Arts τρένα με παριζιάνικο αέρα, παρέπεμπαν σε μοναδικές στιγμές, που θυμίζουν γαλλικό νότο. Ο ρομαντισμός των φορεμάτων που ανέμιζαν στα ψιλόλιγνα μοντέλα, οι κομψοί φιόγκοι, τα μεταξωτά μαντίλια, τα πλούσια κεντήματα και οι λεπτομέρειες «κόσμημα», όπως οι καμέλιες brunches, έκλεψαν τα βλέμματα και θύμισαν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Η Virginie Viard φανερά δακρυσμένη, χειροκροτήθηκε από το πλήθος όσων κατέφθασαν στην παρουσίαση, προκειμένου να τιμήσουν εκείνη αλλά και τον αείμνηστο Karl Laferfeld. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares