Skip to main content

FASHION NEWS

Η Chanel μετά τον Lagerfeld: H πρώτη collection

Η νέα Cruise συλλογή του οίκου από την Virginie Viard. Δες βίντεο και φωτογραφίες


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τον θάνατο του Κάιζερ της μόδας, ο οποίος άφησε τη διαδοχή του από τη Virginie Viard -δεξί χέρι και χρόνια συνεργάτη του. Η Γαλλίδα δημιουργός ανέλαβε να συνεχίσει με άριστη γνώση και σεβασμό το έργο του Karl Lagerfeld, αλλά και της αιώνιας Coco Chanel. Άλλωστε, η κληρονομιά του οίκου είναι τόσο μεγάλη, που μόνο ένας designer, που έχει διδαχθεί από έναν αληθινό ογκόλιθο τις πιο πολύτιμες και βαθιές γνώσεις, θα μπορούσε να ανταπεξέλθει . 

 

chanel-cruise-2020-2.jpg  

Στις 3 Μαΐου, λοιπόν, υπό τους ήχους των σιδηροδρομικών γραμμών, που κατασκευάστηκαν ειδικά για τον γαλλικό οίκο, στο φαντασμαγορικό χώρο του Grand Palais, στο Παρίσι, η Virginie Viard υποδέχτηκε τους καλεσμένους της στην καινούργια cruise 2020 συλλογή της, που φέρει το όνομα Destination Chanel. Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου θέλησε να αποτυπώσει την έννοια του πολυπόθητου προορισμού, που εκφράζει η δική της μόδα, που φέτος της άνοιξε τον δικό της δρόμο.

Μέσα από έντονα androgynous looks, δυνατό dark make up και τον κλασσικό ασπρόμαυρο συνδυασμό, σήμα–κατατεθέν του γαλλικού brand, η Viard πάει ένα βήμα παραπέρα, εισάγοντας παγωμένες pastel αποχρώσεις σε επιλεγμένα items, χρησιμοποιώντας και πάλι τα tweed σακάκια και παρουσιάζοντας τη γυναίκα του σήμερα δυναμική και αποφασιστική, που ξέρει τον προορισμό της, όπως ακριβώς έκανε η Coco.

 

chanel-cruise-2020-1.jpg 

Οι αναφορές της στην τελευταία, αλλά και τον Lagerfeld είναι φανερές, αφού ήταν η τρίτη φορά που επιλέχθηκε το Grand Palais -αγαπημένος χώρος του σχεδιαστή- για την παρουσίαση της cruise συλλογής του οίκου.

Η συγκίνηση στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη, ενώ το σκηνικό που στήθηκε γύρω από τα Beaux-Arts τρένα με παριζιάνικο αέρα, παρέπεμπαν σε μοναδικές στιγμές, που θυμίζουν γαλλικό νότο. Ο ρομαντισμός των φορεμάτων που ανέμιζαν στα ψιλόλιγνα μοντέλα, οι κομψοί φιόγκοι, τα μεταξωτά μαντίλια, τα πλούσια κεντήματα και οι λεπτομέρειες «κόσμημα», όπως οι καμέλιες brunches, έκλεψαν τα βλέμματα και θύμισαν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Η Virginie Viard φανερά δακρυσμένη, χειροκροτήθηκε από το πλήθος όσων κατέφθασαν στην παρουσίαση, προκειμένου να τιμήσουν εκείνη αλλά και τον αείμνηστο Karl Laferfeld. 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ