Η μόδα συναντά την ελληνική παράδοση: Η ισχύς εν τη ενώσει

Πιο καλοκαιρινά και ελληνικά... δε γίνεται!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Το brand Leather Trinkets σε συνεργασία με τα Ancient Greek Sandals σχεδιάζει ένα μοναδικό σανδάλι που θα πωλείται αποκλειστικά στο monobrand κατάστημα που ανοίγει σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Τα Ancient Greek Sandals συνεργάστηκαν με 6 Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων με σκοπό να προσφέρουν μοναδικά σχέδια σε σανδάλι.

Η Μαρί Βαγγαλάτη είναι σχεδιάστρια δερμάτινων κοσμημάτων και αντικειμένων που εμπνέονται από ελληνική διακοσμητική παράδοση, όπως παραδίδεται στις δερματόδετες βιβλιοδεσίες της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου. Η βιβλιοδεσία είναι μία από τις τέχνες και τεχνικές του παρελθόντος που εν πολλοίς έχουν παραμείνει αναλλοίωτες στη διάρκεια των αιώνων, από την πρώιμη χριστιανική ώς τη σύγχρονη εποχή. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατέχουν την τεχνική της διακόσμησης του δέρματος και οι οποίοι έχουν μαθητεύσει στους παλιούς δασκάλους της τέχνης στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα όπου διασώζεται η τέχνη. Η Μαρί Βαγγαλάτη διδάχθηκε την τεχνική της εγκαυστικής διακόσμησης του δέρματος από τέτοιους δασκάλους τεχνίτες κι επιπλέον ειδικεύθηκε στη χρυσοτυπική διακόσμηση, μια τεχνική που είναι ακόμη πιο εκλεπτυσμένη και δύσκολη στην εφαρμογή της. Εφάρμοσε αυτές τις δεξιότητές της στη διακόσμηση δερμάτινων κοσμημάτων: σκουλαρήκια, βραχιόλια και άλλα κοσμήματα και αντικείμενα υψηλής αισθητικής. Η χρήση παλαιών παραδοσιακών τεχνικών στη διακόσμηση μοντέρνων κοσμημάτων είναι μία προκλητική και εξαιρετικά δημιουργική διαδικασία που αποκαλύπτει τον δυναμικό διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, όπως βιώνεται από σύγχρονους σχεδιαστές. 

Τα σανδάλια που έχει επιμεληθεί για τα Ancient Greek Sandals  το brand Leather Trinkets θα τα βρείτε αποκλειστικά στο κατάστημα της Κολοκοτρώνη 1 στην Αθήνα.

 

ΧΧΧ2.jpg

 

ΧΧΧΧ.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares