Όταν η μόδα μάχεται κι ενώνει

Ετοιμάζεται η πρώτη διαδικτυακή επίδειξη διασημοτήτων στον κόσμο

Τόνια Τζαφέρη

 

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν δέχονται να παρατήσουν αυτό που αγαπάνε και παθιάζονται. Βρίσκουν πάντα τρόπους και δεν περιμένουν για λύσεις. Ένας από αυτούς είναι η διάσημη fashion editor Carine Roitfeld. H Carine παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο πεδίο της μόδας λόγω του νέου Covid/19, ετοιμάζει και διοργανώνει όσο καλύτερα γίνεται την πρώτη διαδικτυακή επίδειξη διασημοτήτων στον κόσμο. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, ενώ σκοπός της επίδειξης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση του νέου ιού.

Η διάσημη fashion editor είναι γνωστή για τα φιλανθρωπικά της events! Διοργανώνει μάλιστα το ετήσιο gala Cinema Against AIDs amfAR που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών κάθε χρόνο.

 Τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποίησε και την πρώτη CR Runway εκδήλωση στην Φλωρεντία με 102 μοντέλα (συμπεριλαμβανομένων τις αδελφές Hadid και την Doutzen Kroes) γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και θετικά σχόλια.

Και φέτος, παρά τα νέα δεδομένα η Carine συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενα χρονιά την CR Runway εκδήλωση, προσαρμοσμένη όμως στις νέες ανάγκες. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Μαϊου 2020, ψηφιακά. Τα μοντέλα θα τηρούν όλες τις απαραίτητες αποστάσεις, θα φορούν κομμάτια από τις προσωπικές τους συλλογές και θα σεταριστούν από απόσταση από τη Roitfeld και την ομάδα της.

"Καθώς αντιμετωπίζουμε στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας, η υποστήριξη μεταξύ μας είναι πιο σημαντική από ποτέ", λέει η Roitfeld. "Αγκαλιάζοντας τη μόδα ως τη δημιουργική έκφραση για να υποστηρίξουμε την υγεία και την ασφάλεια των παγκόσμιων κοινοτήτων μας, ελπίζουμε ότι αυτή η επίδειξη μπορεί να προσφέρει μια μικρή στιγμή ελπίδας, έμπνευσης και αναζωογονητικής σύνδεσης. Μια μικρή συνεισφορά καθώς ο κόσμος μας ενώνεται για να αντιμετωπίσει μαζί τη θύελλα αυτής της πανδημίας".

Το show θα περιλαμβάνει επίσης «αποκλειστικά αφιερώματα και μηνύματα ελπίδας και ευγνωμοσύνης από σχεδιαστές και συμμετέχοντες για τους πραγματικούς ήρωες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους να πολεμήσουν την πανδημία στην πρώτη γραμμή». Οι σχεδιαστές που θα συμμετάσχουν είναι οι Maria Grazia Chiuri, Alexander Wang,  Diane von Furstenberg και Virgil Abloh μεταξύ άλλων.

Note: Το ίδρυμα amfAR που ασχολείται με την έρευνα για την αντιμετώπιση του AIDs και με το οποίο ο Roitfeld έχει μια μακροχρόνια σχέση, δημιούργησε πρόσφατα το Ταμείο amfAR για την καταπολέμηση του Covid-19 – μια παγκόσμια πρωτοβουλία που βοηθάει στην παροχή υπερσύγχρονων πόρων και κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στις μολυσματικές ασθένειες για την ανάπτυξη θεραπειών για τον κορωνοϊό.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην επίδειξη Fashion Unites συνεισφέρουν αφιλοκερδώς στην παγκόσμια μη κερδοσκοπική εκδήλωση, ενώ πολλοί από αυτούς συμπεριλαμβανομένης της Roitfeld έχουν κάνει και προσωπικές δωρεές.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares