Η Βρετανική Vogue υμνεί την Ελληνίδα σχεδιάστρια Celia Kritharioti

Σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα καλύτερα νυφικά υψηλής ραπτικής

Τόνια Τζαφέρη

 

Η Βρετανική Vogue σε ένα εκτενές αφιέρωμα για τα καλύτερα νυφικά υψηλής ραπτικής, εξυμνεί για ακόμη μια φορά τις δημιουργίες του οίκου Celia Kritharioti.

Οι επιδείξεις μόδας της σχεδιάστριας καταφέρνουν να συγκεντρώσουν το διεθνές ενδιαφέρον αλλά και κορυφαία ονόματα από τον κόσμο της μόδας. Μάλιστα πριν από ένα χρόνο η ‘’Βίβλος της Μόδας’’ είχε ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στην Ελληνίδα σχεδιάστρια, όταν η ομάδα της British Vogue είχε επισκεφθεί το ιστορικό ατελιέ του οίκου στην Πλάκα.

Οι δημιουργίες του οίκου και τα μοναδικά σόου στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ξένου τύπου, με κολοσσούς όπως ELLE UK, HARPER’S BAZAAR, VOGUE να τις εξυμνούν σε δεκάδες αφιερώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το πρόσφατο σόου στο Βρετανικό Μουσείο, όπου ο ελληνικός οίκος, με ιστορία που μετρά από το 1906, παρουσίασε μια συλλογή-ύμνο στη θηλυκότητα και τη χειροποίητη δημιουργία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός πως η Anna Wintour είχε ζητήσει ρούχα από την Ελληνίδα σχεδιάστρια, για το Met gala, και όταν ήρθε στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες, κάλεσε προσωπικά την Σίλια στο ξενοδοχείο της για πρωινό.

H Celia Kritharioti με την ομάδα της, δημιουργούν κάθε χρόνο χειροποίητες δημιουργίες που μοιάζουν βγαλμένες από όνειρο, με αιθέρια υφάσματα και όμορφα χρώματα, διεκδικώντας δικαίως μια θέση στον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Οι συλλογές του οίκου αποτελούν ύμνο για τη γυναίκα, δίνοντας κίνηση και δυναμισμό στο κάθε της βήμα, κάτι που γίνεται φανερό σε όλες τις επιδείξεις του στις εβδομάδες μόδας.

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares