Ακτιβίστρια ανέβηκε στην πασαρέλα και διαμαρτυρήθηκε στο show Dior

‘’We are all, fashion victims’’

Τόνια Τζαφέρη

 

Τα κολάζ της Lucia Marcucci με τα έντονα πολιτικά μηνύματα και τους τολμηρούς συμβολισμούς,  ήταν η πηγή έμπνευσης της Maria Grazia Chiuri για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του οίκου Dior! «Αυτό που προσπαθώ να πετύχω είναι να δουλεύω με καλλιτέχνες από διαφορετικά backgrounds και με εμπειρίες που αντανακλώνται στη μόδα», δηλώνει η Maria-Grazia Chiuri.

Η περίοδος που διανύουμε μεταλλάσσει συμπεριφορές και συνήθειες και αυτό προσπάθησε να εκφράσει η Chiuri, μέσα από την συλλογή της για τον Dior. Η αισθητική αλλάζει, το ίδιο και η καθημερινότητά μας, έτσι και η μόδα θέτει τα δικά της ερωτήματα για να προσαρμοστεί στο τώρα. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, το iconic Dior Bar jacket αποκτά casual διάθεση. Τα looks είχαν ανδρόγυνα vibes αλλά και bohemian διάθεση, ενώ τα αέρινα φορέματα με τις αρχαιοελληνικές αναφορές δεν έλειψαν για ακόμα μια φορά από το μοναδικό show.

Αποτέλεσε ένα από τα πιο ‘’δυνατά shows’’ του 2020 και μάλιστα είχε και συνέχεια. Στο τέλος της επίδειξης μόλις και το τελευταίο μοντέλο αποχωρούσε από το catwalk, μια γυναίκα που κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι θύματα της μόδας» ανέβηκε και περπάτησε στο show. Η γυναίκα ήταν ακτιβίστρια της οργάνωσης Extinction Rebellion, που οργανώνει κινητοποιήσεις για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

 

    

 

Η διαμαρτυρία είχε στόχο να καταγγείλει «τον αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον και την κοινωνία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στη Γαλλία. Προσπερνώντας τους καλεσμένους, η γυναίκα περπάτησε προς τους φωτογράφους στο τέλος της επίδειξης. Κατόπιν, αποχώρησε κι εκείνη χωρίς κανείς να προσπαθήσει να την εμποδίσει αφήνοντας τους παρευρισκόμενους σε σύγχυση, για το αν η εμφάνιση της ήταν μέρος του show ή όχι.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares