Skip to main content

FASHION NEWS

Ακτιβίστρια ανέβηκε στην πασαρέλα και διαμαρτυρήθηκε στο show Dior

‘’We are all, fashion victims’’



 

Τα κολάζ της Lucia Marcucci με τα έντονα πολιτικά μηνύματα και τους τολμηρούς συμβολισμούς,  ήταν η πηγή έμπνευσης της Maria Grazia Chiuri για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του οίκου Dior! «Αυτό που προσπαθώ να πετύχω είναι να δουλεύω με καλλιτέχνες από διαφορετικά backgrounds και με εμπειρίες που αντανακλώνται στη μόδα», δηλώνει η Maria-Grazia Chiuri.

https://www.instagram.com/p/CFr8EnvpHR2/

https://www.instagram.com/p/CFw2SVNqIAk/

Η περίοδος που διανύουμε μεταλλάσσει συμπεριφορές και συνήθειες και αυτό προσπάθησε να εκφράσει η Chiuri, μέσα από την συλλογή της για τον Dior. Η αισθητική αλλάζει, το ίδιο και η καθημερινότητά μας, έτσι και η μόδα θέτει τα δικά της ερωτήματα για να προσαρμοστεί στο τώρα. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, το iconic Dior Bar jacket αποκτά casual διάθεση. Τα looks είχαν ανδρόγυνα vibes αλλά και bohemian διάθεση, ενώ τα αέρινα φορέματα με τις αρχαιοελληνικές αναφορές δεν έλειψαν για ακόμα μια φορά από το μοναδικό show.

https://www.instagram.com/p/CFx0L0UqSLs/

https://www.instagram.com/p/CFydYd5q1l7/

https://www.instagram.com/p/CFxK9NUKBNQ/

Αποτέλεσε ένα από τα πιο ‘’δυνατά shows’’ του 2020 και μάλιστα είχε και συνέχεια. Στο τέλος της επίδειξης μόλις και το τελευταίο μοντέλο αποχωρούσε από το catwalk, μια γυναίκα που κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι θύματα της μόδας» ανέβηκε και περπάτησε στο show. Η γυναίκα ήταν ακτιβίστρια της οργάνωσης Extinction Rebellion, που οργανώνει κινητοποιήσεις για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

 

    

 

Η διαμαρτυρία είχε στόχο να καταγγείλει «τον αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον και την κοινωνία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στη Γαλλία. Προσπερνώντας τους καλεσμένους, η γυναίκα περπάτησε προς τους φωτογράφους στο τέλος της επίδειξης. Κατόπιν, αποχώρησε κι εκείνη χωρίς κανείς να προσπαθήσει να την εμποδίσει αφήνοντας τους παρευρισκόμενους σε σύγχυση, για το αν η εμφάνιση της ήταν μέρος του show ή όχι.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ