Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ο σχεδιαστής Kenzo

Ο  πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που άφησε το σημάδι του  στη Παρισινή μόδα

Ρόμυ Μελάνι

 

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας Kenzo Takada πέθανε στο Παρίσι μετά την μάχη του με τον Covid-19, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Οίκου. Ήταν 81 ετών.

Ο Takada, γνωστός με το μικρότερο όνομά του, ήταν ο πρώτος σχεδιαστής από την Ιαπωνία που μπήκε στο στενό περιβάλλον της μόδας στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970.

Τα σχέδια του prêt-à-porter, με το σήμα κατατεθέν των φωτεινών χρωμάτων, των λουλουδιών και των εμπριμέ ζούγκλας έδειχναν πολύ μακριά από τον παραδοσιακό παρισινό τρόπο της εποχής, όταν οι κομψές παρουσιάσεις "σαλονιού"  ήταν σε μεγάλο βαθμό comme il faux υποθέσεις.

https://www.instagram.com/p/CF153u3lGLm/

Ο Κένζο, ο οποίος πέθανε στο αμερικανικό νοσοκομείο Neuilly-sur-Seine  την Κυριακή, ήταν διάσημος όχι μόνο για τα ρούχα του, αλλά συνέχισε να δημιουργεί μια παγκόσμια μάρκα αρωμάτων και προϊόντων δέρματος. Τη στιγμή του θανάτου του διατελούσε  επίτιμος πρόεδρος της Asian Couture Federation.

https://www.instagram.com/p/CFugKKQoAL8/

Γεννημένος το Φεβρουάριο του 1939, στο Himeji κοντά στην Οζάκα, όπου οι γονείς του είχαν  ξενοδοχείο. Γοητεύτηκε από τη μόδα σε νεαρή ηλικία, διαβάζοντας τα περιοδικά των αδελφών του και ενδιαφερόταν για τα μαθήματα ραπτικής. Το 1958, μετά το θάνατο του πατέρα του, εγγράφηκε στο κολέγιο μόδας Bunka στο Τόκιο, που μέχρι τότε είχε μόνο γυναίκες φοιτήτριες και υπήρξε ο πρώτος άνδρας φοιτητής.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares