Skip to main content

FASHION NEWS

Όλα όσα έγιναν στα φετινά Green Carpet Awards

"H  μόδα είναι ένα καλό spot να ξεκινήσει κανείς, για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος"



Είναι η τελετή απονομής βραβείων που διαφέρει απ’ όλες τις υπόλοιπες. Σκοπός της είναι να επιβραβεύσει και να ενισχύσει δράσεις και ενέργειες, στην βιομηχανία μόδας, οι οποίες αποσκοπούν σε ένα καλύτερο μέλλον, με πιο υγιείς και ‘’πράσινες’’ διαδικασίες παραγωγής.

Tα 4α Green Carpet Fashion Awards πραγματοποιήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, χωρίς την παρουσία κοινού και μεταδόθηκαν ψηφιακά μέσω YouTube. Ειδικά για την περίσταση, η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου είχε μετατραπεί μέσω μιας προηγμένης τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας σε καταπράσινη ζούγκλα.

https://www.instagram.com/p/CGM1H7wB_jc/

Την μετάδοση του event στο YouTube προλόγισε ο Robert Downey Jr. λέγοντας πως "πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση στην ιστορία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR (επαυξημένης πραγματικότητας), το φιλμ, τα ψηφιακά μέσα και τα ολογράμματα σε μια παρουσίαση". Συνέχιζε λέγοντας πως η μόδα είναι ένα καλό μέρος να ξεκινήσει κανείς για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, επειδή "η αλλαγή μπορεί να είναι κομψή, κομψή και διασκεδαστική".

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την  Camera Nazionale della Moda Italiana σε συνεργασία με την Eco-Age είχε θέμα "Τogetherness and rebirth" και εστίαζε σε αξίες όπως η κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο βραβευμένος με Όσκαρ, Colin Firth, ο οποίος μίλησε για την ιστορία του θεσμού που επικεντρώνει στους μεγάλους οίκους και τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας.

Το βραβείο για τον καλύτερο ανεξάρτητο σχεδιαστή (GCFA Best Independent Designer Award) πήρε η Sindiso Khumalo από το Κέιπ Τάουν για τη συλλογή της με οικολογικά υλικά αλλά και την προσπάθειά της στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

https://www.instagram.com/p/CGScBIwhFpc/

Στα άλλα πρόσωπα που βραβεύτηκαν ξεχώρισε και η περίπτωση της Zendaya που πήρε το βραβείο στην κατηγορία ‘’Visionary’’. Η νεαρή ηθοποιός, τραγουδίστρια και fashion icon, επιλέχθηκε για την πρόθεσή της να κάνει ‘’την διαφορά’’, έχοντας χρησιμοποιήσει τη δημοσιότητά της για να ανοίξει πόρτες σε όσους διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να επιδείξουν το ταλέντο τους. Όπως, για παράδειγμα, όταν ανέβασε το πρώτο plus-size μοντέλο στο σόου για τη συλλογή που σχεδίασε για τον Tommy Hilfiger ή όταν πιο πρόσφατα ζήτησε να φορέσει ρούχα μόνο από μαύρους σχεδιαστές στη φωτογράφηση του περιοδικού InStyle. 

https://www.instagram.com/p/CGMnBQthxw0/

Αποδεχόμενη το βραβείο της, η Zendaya μέσω της οθόνης δήλωσε "είναι μια απίστευτη τιμή και σημαίνει τα πάντα για μένα. Σε όλη την καριέρα μου είχα το προνόμιο να προβάλω διαφορετικούς τύπους  ομορφιάς. Μέσα από τη δουλειά που κάνω, ελπίζω να συνεχίσω να δημιουργώ περισσότερες θέσεις ισχύος, έως ότου αυτή η βιομηχανία καταφέρει να αποτυπώσει την πραγματική ομορφιά που βλέπω κάθε μέρα".

Eνώ τέλος στις αγαπημένες μας εμφανίσεις των βραβείων, ξεχώρισε αυτή της Olivia Palermo, η οποία επέλεξε να φορέσει ένα πορτοκαλί Tommy Hilfiger φόρεμα με ανοιχτή πλάτη, από την Spring 2019 TommyXZendaya capsule συλλογή, που έχει συν-σχεδιαστεί με την global ambassador του brand Zendaya, ενώ είναι εμπνευσμένο από τις γυναίκες ‘70s. Νοte: Το φόρεμα είναι φτιαγμένο στο χέρι στην Ινδία, ενώ αρχικά είχε φορεθεί από την Chopra στο Cannes Film Festival το Μάϊο του 2019.

https://www.instagram.com/p/CGNRCgChC6Y/

Cover photo credits: Lingzi Liu In Prada @ The Green Carpet Fashion Awards 2020

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga