Skip to main content

FASHION NEWS

Guccifest: Ένα ψηφιακό φεστιβάλ του οίκου με επίκεντρο τη μόδα και τον κινηματογράφο

Τι ζωή έχουν τα ρούχα όταν σταματούν να περπατούν στις πασαρέλες;



 

Ανοίγουν νέοι ορίζοντες όταν η μόδα βγει από το comfort zone; Τι ζωή έχουν τα ρούχα όταν σταματούν να περπατούν στις πασαρέλες; Τι κάνουν όταν οι προβολείς σβήνουν; Σε αυτές και άλλες απορίες θέλησε να απαντήσει ο Alessandro Michele (καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, σε μια εποχή που, όπως λέει, "είναι αβέβαιη αλλά και εγκυμονεί νέους οιωνούς”. "Αναγκασμένος” από αυτή την εποχή να πειραματιστεί με καινούρια εκφραστικά μέσα και νέες πλατφόρμες επικοινωνίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci σκέφτηκε να δημιουργήσει μια σειρά με τίτλο ‘’Ouverture of Something That Never Ended’’ που θα προβληθεί σε εφτά επεισόδια.

 

 

 

"Ήταν ένα απερίσκεπτο αλλά απαραίτητο βήμα για μένα, γιατί χρειαζόμουν ένα όχημα για να περιγράψω τη ζωή εκ των έσω”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Συνοδοιπόρος του σ' αυτή τη νέα προσπάθεια, ο σκηνοθέτης Gus Van Sant.  "Αυτό που θαυμάζω στον Gus είναι η επαναστατική και θρασεία στάση του, το πολύπλευρο όραμα και η ευαισθησία του”, λέει ο Michele. "Μαζί επιχειρήσαμε να γράψουμε μια ωδή για το μυστήριο οργανισμό που λέγεται ζωή: ένα ιερό αίνιγμα που συνδέει το ανεπαίσθητο με το ορατό, την παλλόμενη ύπαρξη που προκύπτει από την έκρηξη ενός μικρού τίποτα”.

 

 

Τα εφτά επεισόδια θα βρίσκονται στον κεντρικό άξονα του GucciFest που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 22 Νοεμβρίου και θα προβάλλονται ένα κάθε μέρα.

Στο πρώτο πρώτο επεισόδιο με τίτλο "Στο σπίτι” η πρωταγωνίστρια της σειράς, η ηθοποιός Silvia Calderoni περιπλανιέται χωρίς νόημα στο σπίτι, κάνει γιόγκα, επιλέγει ρούχα, ακούει κάποιον που μιλά στην τηλεόραση. Είναι ο Ισπανός συγγραφέας και ακτιβιστής Paul B. Preciado, που της μιλά απευθείας από την οθόνη για να της ανακοινώσει ότι θα υπάρξει μια "επανάσταση στην αγάπη", που θα γίνει από "αντιφρονούντες του σεξουαλικού καθεστώτος". Στα επόμενα επεισόδια η Calderoni θα βγει στους δρόμους της Ρώμης για να συναντήσει διασημότητες, όπως ο Harry Styles, η Billie Eilish και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι ταινίες 15 νέων δημιουργών, σε ένα ψηφιακό event που συνδυάζει τη μόδα και τον κινηματογράφο.

Για να δεις το πρώτο επεισόδιο, πάτησε εδώ.

Stay tuned στο guccifest.com και στα social media του οίκου Gucci.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;