Skip to main content

FASHION NEWS

Μεταμορφώνοντας τα απορρίμματα σε πραγματικούς θησαυρούς

Η νέα Conscious συλλογή από H&M έχει πολλά να μας πει για το μέλλον της μόδας



 

Ποιος να μας το έλεγε πως τα ονειρεμένα φορέματα από την ολοκαίνουργια συλλογή της H&M είναι κατασκευασμένα από απορρίμματα. Και αυτό προκειμένου να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στις νέες απαιτήσεις, όπου καλούν τις βιομηχανίες να στραφούν προς βιώσιμες παραγωγικές διαδικασίες. Φαντάζομαι τον εαυτό μου να τα φορά και να νιώθει πιο όμορφα από ποτέ, γνωρίζοντας πως έχει γίνει προσπάθεια να κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα ρούχα χωρίς να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η ηθική μόδα άλλωστε είναι το κύριο ζήτημα που μας απασχολεί στην σύγχρονη εποχή, στον συγκεκριμένο τομέα.

 

 

Πιο αναλυτικά τα υπέροχα κομμάτια της συλλογής Η&Μ Conscious Exclusive A/W20 ( δεν είναι ακόμη διαθέσιμα) είναι φτιαγμένα από αειφόρα υλικά που παράχθηκαν από απορρίμματα. Όσα, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν πεταχτεί, μεταμορφώνονται σε πραγματικούς θησαυρούς που έχουν αξία και θα αγαπηθούν. Με αυτό τον τρόπο, η συλλογή μας επιτρέπει να επανεκτιμήσουμε την αξία των απορριμμάτων και μας εμπνέει δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που αναδεικνύεται όταν ξαναχρησιμοποιούμε παλιά αντικείμενα.

Νote: Η Conscious Exclusive A/W20 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο hm.com από τις 3 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια συλλογή αφιερωμένη στο να αναδείξει την ομορφιά που κρύβεται μέσα στα απορρίμματα και περιλαμβάνει καινοτόμα υφάσματα και διαδικασίες που μεταμορφώνουν υπολείμματα τροφίμων σε μια νέα φυσική ίνα. Υφάσματα που προέρχονται από βιώσιμα επεξεργασμένο πολτό ξύλου, ενώ χρησιμοποιεί μια μοναδική επεξεργασία στην παραγωγή των κομματιών. Τα υλικά αποτυπώνονται στη γυναικεία συλλογή, όπως στα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα σε μαύρο και πράσινο ζακάρ από ταφτά, στα κομμάτια από κίτρινο ζακάρ, στα φορέματα που διακοσμούνται με λουλούδια σε απαλό πράσινο χρώμα και αναμειγνύονται με ογκώδεις μπλούζες, tailored κοστούμια και πολλά ακόμη κομμάτια.

 

 

«Για τη σεζόν AW20, στόχος μας ήταν να πρωτοπορήσουμε, ξεπεράσαμε τα όρια της δημιουργικότητας και της αειφόρου μόδας, εστιάζοντας στα απορρίμματα. Συνεπώς, τα κομμάτια της συλλογής έχουν δημιουργηθεί από πραγματικά εκπληκτικά υλικά, τα οποία παράχθηκαν από απορρίμματα. Δουλεύοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο μεταμόρφωσης υλικών και αναδεικνύοντας στους πελάτες μας την ομορφιά που μπορεί να κρύβεται μέσα τους, ελπίζουμε ότι τα απορρίμματα θα αποτελούν κομμάτι της αειφόρου μόδας στο μέλλον,» λέει η Ann-Sofie Johansson, υπεύθυνη σχεδιασμού της H&M.

Η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας Zinnia Kumar, οικολόγος, ακτιβίστρια και μοντέλο, δηλώνει χαρακτηριστικά:

 «Είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω στην καμπάνια της Conscious Exclusive A/W20 συλλογής, κυρίως γιατί η H&M ανοίγει το δρόμο για αειφόρες συλλογές οι οποίες θα γίνουν η νέα νόρμα της βιομηχανίας. Σαν καταναλωτές, δεν θα χρειάζεται πλέον να διαφοροποιούμε τη μόδα από την αειφορία, καθώς θα είναι ένα και το αυτό. Ως οικολόγος που εργάζεται στη βιομηχανία της μόδας, αυτό μου δίνει ελπίδα».

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.