Το διάσημο μοντέλο Halima Aden εγκαταλείπει την πασαρέλα για λόγους θρησκευτικούς

"Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ άβολα. Αυτό δεν είμαι εγώ"

Τόνια Τζαφέρη

 

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες η Halima Aden. Tο μοντέλο που κατάφερε να αποκτήσει μια τεράστια καριέρα στον κόσμο του modeling, αλλά τελικά  αποφασίζει να την εγκαταλείψει, καθώς όπως ανακοίνωσε οι εμφανίσεις της στο runway έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά της πιστεύω.

Γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων της Κένυας από Σομαλούς γονείς πριν μετακομίσει στην Αμερική σε ηλικία 6 ετών. Tο διεθνές πρακτορείο IMG Models την εντόπισε όταν ήταν μόλις 18 ετών και πήρε μέρος στα καλλιστεία Miss Minnesota USA, στα οποία έφτασε στην τελική φάση. Πρωταγωνιστεί στις καμπάνιες της Rihanna Fenty Beauty, του Kanye West Yeezy και όχι μόνο. Η 23χρονη Halima έχει εμφανιστεί σε μεγάλα εξώφυλλα, όπως των British Vogue, Vogue Arabia και Allure.

Πρόσφατα όμως δημοσίευσε την απόφασή της μέσω instagram, τονίζοντας ότι η πανδημία κορωνοϊού της έδωσε χρόνο να σκεφτεί ποιες είναι οι αξίες της ως μουσουλμάνα. "Το να είσαι χιτζάμπι είναι πραγματικά ένα ταξίδι με πολλές κορυφαίες και δύσκολες στιγμές" έγραψε.

Μιλώντας για τις συνεργασίες που πάνε ενάντια στις θρησκευτικές απόψεις της, είπε: "Μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου μόνο για το ότι ενδιαφερόμουν περισσότερο για τις ευκαιρίες παρά για το ότι ήταν στην πραγματικότητα".

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα προέκυψαν από την "έλλειψη σχεδιαστών για μουσουλμάνες" στη βιομηχανία, η οποία δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το να φοράς hijab είναι τόσο σημαντικό.

Να σημειωθεί επίσης, πως την απόφαση της υποστήριξαν και πολλές celebrities όπως οι αδερφές Hadid και η Rihanna.

Η ίδια μιλώντας για την απόφαση της να απέχει από το modeling υποστηρίζει ότι έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τη θρησκεία της πολλές φορές,  χάνοντας προσευχές που ορίζονται στην ισλαμική πίστη ή συμφωνώντας να εμφανιστεί χωρίς μαντίλα ή με άλλο ρούχο προκειμένου να καλύψει το κεφάλι της. Πρόσθεσε ότι μετά από κάποιες καμπάνιες έκλαιγε με λυγμούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της γιατί δεν είχε μιλήσει για το τι νόμιζε σωστό.

"Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ άβολα", έγραψε στο Instagram. "Αυτό δεν είμαι εγώ", πρόσθεσε.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares