Skip to main content

FASHION NEWS

Σήμερα: δωρεάν προβολή σήμερα της ταινίας Westwood: Punk, Icon, Activist!

Το must-see ντοκιμαντέρ για την Vivienne Westwood, στο allyou!



Εβδομάδα εκπλήξεων για το allyou.gr θα είναι αυτή που αρχίζει στις 19 Απριλίου. Και θα είναι η αρχή για μια σειρά από αποκλειστικό υλικό και παρουσιάσεις. Ξεκινώντας από την αποκλειστική για την Ελλάδα, ζωντανή μετάδοση του Mercedes-Benz Fashion Week 2021, αλλά και την δωρεάν προβολή μιας ταινίας που είναι αφιερωμένη στη Vivienne Westwood!
 

Westwood: Punk, Icon, Activist (Lorna Tucker, 2018)

Πρόκειται για μια ματιά στην πορεία της αντισυμβατικής και εκρηκτικής Vivienne Westwood που από τη μπουτίκ του Malcolm McLaren έφτασε με τις δημιουργίες της να χτίσει τον δικό της punk μύθο στη μόδα. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Backstage Film Festival - σε συνεργασία με το Avopolis.gr και θα μπορέσετε να το δείτε και από το www.allyou.gr, τη Δευτέρα 19 Απριλίου, on demand, μετά τις 21:00. Δωρεάν!
 

Το trailer:


 

Έχει ορίσει με τον ολόδικό της τρόπο τη βρετανική μόδα τις τελευταίες 4 δεκαετίες. 

Αν τα 3 ακόρντα είναι η συχνότερη μνεία που γίνεται σε κάθε περιγραφή των βασικών συστατικών του punk, τότε, θα πρέπει που και που να θυμόμαστε ποιο ήταν το μέρος από το οποίο ξεκίνησε στην Αγγλία: η μπουτίκ ρούχων SEX του Malcolm McLaren. Μια υπογράμμιση ότι το punk, ήδη από τη γέννησή του, συνομιλούσε ανοιχτά με τη μόδα, με τους δικούς του όρους. Κάτι που ήξερε και ξέρει καλύτερα από όλους μια φοβερή τύπισσα που τότε σχεδίαζε ρούχα για την μπουτίκ του McLaren και ακούει στο όνομα Vivienne Westwood.

Πάντα αντισυμβατική και εκρηκτική, η Westwood έχει ορίσει με τον ολόδικό της τρόπο τη βρετανική μόδα τις τελευταίες 4 δεκαετίες. Αφού κατασκεύασε το punk image μέσω των Sex Pistols κι αυτό ξεχύθηκε στους δρόμους του Λονδίνου, είδε τις δημιουργίες της να φιγουράρουν σε μερικά από τα μεγαλύτερα catwalks του κόσμου και έχτισε τη δική της αυτοκρατορία μόδας μέσα από τα καταστήματά της. Πέρα όμως από την τεράστια συμβολή της στη μόδα, η Vivienne Westwood έχει και έντονη ακτιβιστική δράση, σε διάφορους τομείς, αλλά δραστηριοποιείται κυρίως σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Την πολύπλευρη αυτή δράση της ήθελε να καταγράψει και η Lorna Tucker με τον φακό της στο ντοκιμαντέρ του 2018, Westwood: Punk, Icon, Activist. Με νέες συνεντεύξεις αλλά και αρχειακό υλικό και συμμετοχές από ονόματα όπως η Kate Moss και η Pamela Anderson, η σκηνοθέτις καταγράφει την πορεία μια θρυλικής μορφής, τόσο για τη μουσική, όσο και για τη μόδα. Η ταινία γιορτάζει αυτό που είναι η Vivienne Westwood: punk, icon, ακτιβίστρια.
 

Το Backstage Film Festival επιστρέφει. Και πάλι, δωρεάν!

Με αγαπημένους μουσικούς ήρωες ή stars (Kurt Cobain, Iggy Pop, Madonna, Johnny Cash, Nick Cave, Michael Hutchence) - και όχι μόνο.

Η δεύτερη έκδοση του Backstage Film Festival , που διοργανώνει και φέτος το www.avopolis.gr, ξεκίνησε στις 12 Απριλίου - και όχι μόνο με τους μουσικούς ήρωες. Αλλά και με αφιερώματα στη διαφορετικότητα, με pop culture icons, με ντοκιμαντέρ -όπως αυτό του Studio 54- που ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή, με αφιερώματα που έχουν όλους τους πρωταγωνιστές των ειδών που πραγματεύονται (Something From Nothing: The Art Of Rap).
 

Το Avopolis Network (www.avopolis.gr) ετοίμασε τη 2η έκδοση του online κινηματογραφικού φεστιβάλ, η οποία θα αλλάξει τα βράδια του Απριλίου και Μαΐου του 2021. Η μουσική θα παίζει και πάλι δυνατά, κάθε βράδυ, με βραβευμένες μουσικές ταινίες, αυτή τη φορά και με πρεμιέρες, με συμμετοχή και των χρηστών στην πλατφόρμα και online θεματικά party. Και για τα εγγεγραμμένα μέλη θα έχουμε special προβολές, on demand προβολή για 24 ώρες και δώρα από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας. Για όλους εμάς που δεν το βάζουμε κάτω και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουμε να βιώσουμε κοινές μουσικές και κινηματογραφικές εμπειρίες.

Πώς θα δω τις ταινίες;

Συντονίζεστε κάθε βράδυ, μετά τις 21:00, στο www.avopolis.gr/backstage και κάνετε click στην τηλεοπτική συσκευή του interface ή στο σχετικό εικονίδιο που θα βρείτε εκείνη την ημέρα, για προβολή πλήρους οθόνης. Συνδέετε με την τηλεόρασή σας, εάν το θέλετε.

Πώς θα ενημερώνομαι για τα online events, τα δώρα, τις προσκλήσεις και τις ταινίες;

Από το www.avopolis.gr  και το www.avopolis.gr/backstage. Θα υπάρξουν και προσθήκες και ανακοινώσεις και ειδικά προνόμια για τα εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείτε να εγγραφείτε σε 1 λεπτό, δωρεάν, με το email σας,  εδώ.

Είναι οι ταινίες δωρεάν για όλους;

Όλες οι ταινίες είναι δωρεάν. Κάποιες ταινίες θα προβληθούν μόνο με προσκλήσεις που θα δοθούν στα εγγεγραμμένα μέλη.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα και τις αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Δείτε τις ταινίες εδώ.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;