Skip to main content

FASHION NEWS

Ο οίκος Dior έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022

Το event είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Ιούνιο



Τα φώτα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο. Η χώρα μας θα βρεθεί στο διεθνές προσκήνιο καθώς ο οίκος Dior έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022.

Ο θρυλικός γαλλικός οίκος έχει προγραμματίσει το event για τις 17 Ιουνίου. Τη συλλογή υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, η οποία πριν από λίγους μήνες επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με το επιτελείο της και πραγματοποίησε μια διερεύνηση. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τα Ανώγεια της Κρήτης όπου είχε την ευκαιρία να δει τους αργαλειούς του χωριού, τα παραδοσιακά υφαντά και τις ταλαντούχες τεχνίτριες, αλλά και την Καλαμάτα και ειδικότερα το μουσείο που φιλοξενεί την εντυπωσιακή Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri. «Έχοντας καταγωγή από τη Ρώμη, για μένα η Ελλάδα είναι ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και για τον εορτασμό, περισσότερο από ποτέ, της μαγείας και της διάδοσης των πολιτισμών. Είναι μεγάλη μου τιμή να μπορούμε να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας με τεράστια ομορφιά και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν τόσο πολύ και τα οποία θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να παρουσιάσω στη συλλογή μου», πρόσθεσε.

photo credits Instagram @mariagraziachiuri

 

Η εκδήλωση του γαλλικού οίκου στην Αθήνα ακολουθεί την επίδειξη της cruise συλλογής του, στην Piazza del Duomo στο Lecce της Ιταλίας, το 2020. Όπως και πέρσι, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου Dior.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Lecce...στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Με την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στην Αθήνα, ο γαλλικός οίκος τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση που έκανε στην Ακρόπολη, πριν από 70 χρόνια, για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η τοποθεσία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν το show θα γίνει με θεατές ή θα παρουσιαστεί μόνο σε live streaming λόγω πανδημίας του covid.

 

Cover photo credits Instagram @dior

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

Προτεινόμενα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde