Skip to main content

FASHION NEWS

Dior Cruise 2022: Ένα υπερθέαμα μόδας που φώτισε τον ουρανό της Αθήνας

Ωδή στο αρχαιοελληνικό παρελθόν και ταξίδι στο μέλλον



 

Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» χθες, 17 Ιουνίου, μέχρι την Αθήνα και να παρακολουθήσουν μέσα από live streaming το show του γαλλικού οίκου Dior για την παρουσίαση της νέα συλλογής “Cruise 2022 Collection”.

Οι φλόγες άναψαν κατά μήκος του ειδικά διαμορφωμένου catwalk στο Παναθηναϊκό Στάδιο και έδωσαν το σήμα εκκίνησης της μοναδικής βραδιάς.  Η επίδειξη ξεκίνησε σαν τελετή, με αέρα μυσταγωγίας, με την ζωντανή μουσική της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και την «ιέρεια», τραγουδίστρια Ιωάννα Γκίκα.

Τα μοντέλα περπάτησαν φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες οι οποίες απευθύνονται στη σύγχρονη, πολυάσχολη γυναίκα-θεά, εμπνευσμένες από το αρχαιοελληνικό παρελθόν και συνδυασμένες με μοντέρνα στοιχεία από το μέλλον.

https://www.instagram.com/p/CQQWZlGsqmL/

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Μaria Grazia Chiuri, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της με τον ιστορικό τέχνης Filippo Cosmelli σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Instagram, είχε στο μυαλό της για τη συλλογή και την παρουσίαση της στην Αθήνα, την ιδέα της «Μεγάλης Μητέρας», την αρχετυπική μορφή της μητριαρχίας και τους λόγους που γυναικείες μορφές της μυθολογίας μεταμορφώθηκαν μέσα από μια πατριαρχική οπτική.

Στο υπέροχα φωτισμένο Παναθηναϊκό Στάδιο και σε μια καθηλωτική ατμόσφαιρα, είδαμε αέρινα ρούχα εμπνευσμένα από αρχαιοελληνικά αισθητικά ιδεώδη όπως το Φως και το Κάλλος. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συλλογή Dior Cruise 2022 είχε ο χιτώνας -ένα ένδυμα που για την Μaria Grazia Chiuri λειτούργησε όπως το εμβληματικό Bar Jacket που λάνσαρε ο Christian Dior το 1947.

Για τη Maria Grazia Chiuri, το ρούχο πρέπει να απελευθερώνει το σώμα και όχι να το περιορίζει. Ο χιτώνας είναι ένα ένδυμα που αγκαλιάζει μαλακά το σώμα με πιέτες, αλλά επιτρέπει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και μάλιστα ενισχύει την αίσθηση της κίνησης όταν το σώμα παραμένει ακίνητο.

Τα looks συμπληρώθηκαν με φουτουριστικά sneakers, περνώντας έτσι το μήνυμα πως ακόμα και οι βραδινές εμφανίσεις μπορούν να υποστηρίζουν την άνεση στις κινήσεις.

Ακόμη, είδαμε κολάν, σορτς πυγμαχίας και αθλητικά μπουστάκια σε μοτίβα σχεδιασμένα από τον καλλιτέχνη Pietro Ruffo, με ένα μπλε μοτίβο εμπνευσμένο από τα σώματα των αθλητών που ήταν ζωγραφισμένα σε αρχαία ελληνικά αγγεία μεταξύ άλλων. Καθώς και μαρινιέρες, λευκές βερμούδες, αδιάβροχα, baker boy hats και πρακτικές δερμάτινες τσάντες ταξιδιού, και ψηλές αθλητικές κάλτσες, ενώ η παλέτα της συλλογής κινήθηκε ανάμεσα στο λευκό, το μαύρο και το μπλε χρώμα.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Μaria Grazia Chiuri ανέθεσε στον Αριστείδη Τζονευράκη, τον σχεδιαστή και κεντητή που εδρεύει κοντά στο Άργος, να κεντήσει ένα κλασικό Bar Jacket και την signature Book Tote του οίκου, και στην καλλιτέχνιδα Χριστιάνα Σούλου να κάνει σχέδια γυναικείων μορφών από τη μυθολογία για να εμφανίζονται στις πτυχές των φορεμάτων.

https://www.instagram.com/p/CQO7-ahDXVm/

Στην παρουσίαση της Dior Cruise 2022 συλλογής βρέθηκαν συνολικά 400 προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και λαμπερά ονόματα όπως η Catherine Deneuve, η Anya Taylor-Joy, η Athina Koini, η Jeanne Damas, η Suki Waterhouse, η Cara Delevingne και η Bianca Brandolini.

https://www.instagram.com/p/CQPLtZ-gGzw/

Το show ολοκληρώθηκε με δεκάδες πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της Αθήνας και έκαναν την Ελλάδα να λάμψει παγκοσμίως.

Παρακολούθησε την επίδειξη Dior Cruise 2022:

 

;

 

 

Cover photo credits Dior.com

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

FASHION NEWS

Μόδα και οικολογική ευαισθητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Tips για να καταναλώνεις λιγότερο νερό στη φροντίδα των ρούχων σου

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας