Skip to main content

FASHION NEWS

"Dior celebrates Greece": Σήμερα στις 21:30 η επίδειξη του διεθνούς οίκου υψηλής ραπτικής, από το Καλλιμάρμαρο ζωντανά σε όλο τον πλανήτη

Ο γαλλικός Οίκος θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού μέσα από ένα υπερθέαμα μόδας, το οποίο θα παρακολουθήσουν από κοντά συνολικά 400 καλεσμένοι.



Η μεγάλη στιγμή που περιμέναμε έφτασε. Τα φώτα όλου του κόσμου σήμερα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και την Αθήνα, η οποία φιλοξενεί τον σπουδαίο οίκο υψηλής ραπτικής Dior, για την παρουσίαση της ”Made In Greece” συλλογής του.

Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σήμερα στην Αθήνα και να παρακολουθήσουν μέσα από live streaming το show "Dior celebrates Greece" που θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 21:30.

Ο γαλλικός Οίκος θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού μέσα από ένα υπερθέαμα μόδας, το οποίο θα παρακολουθήσουν από κοντά συνολικά 400 καλεσμένοι.

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα περπατήσουν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και μια Ελληνίδα. Ο λόγος για τη Ροζάνα Γεωργίου, την «Καρυάτιδα», όπως την αποκαλούν τα ξένα μέσα.

Η “Dior Cruise 2022 Collection” θα αναδείξει την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos). Για τη δημιουργία της συλλογής ο Dior συνεργάστηκε με Έλληνες δημιουργούς που ειδικεύονται σε τέχνες όπως η ύφανση, το κέντημα και το μετάξι, αλλά και τα κεραμικά και τα κοσμήματα, και προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το Σουφλί, την Ηπειρο και το Αργος μέχρι την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Έλληνες φωτογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνίτες, μουσικοί και τεχνικοί συνεργάστηκαν επίσης για το ντεφιλέ του οίκου.

Η πολυπόθητη πρόσκληση για την “Dior Cruise 2022 Collection” παραπέμπει στο ελληνικό στοιχείο καθώς η επωνυμία Christian Dior και τα στοιχεία της συλλογής “Athens Cruise 2022” είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες που μιμούνται το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, μέσα σε ένα γαλανόλευκο πλαίσιο που παραπέμπει στην ελληνική σημαία. Στην πρόσκληση υπάρχουν επίσης στοιχεία από την αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική, όπως οι κιόνες και τα κιονόκρανα.

Προς τιμήν των Ελλήνων δημιουργών, ο Dior έχει προγραμματίσει τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί και στην Καλαμάτα, δύο μέρη που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης αλλά και σύνδεσης του οίκου μόδας με τις τοπικές πρώτες ύλες. Στην Αθήνα το ντεφιλέ θα μεταδοθεί στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην Πλάκα.

 

Photos courtesy of Dior

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30