Η πρώτη έκθεση για τον Yves Saint Laurent στην Αγγλία είναι γεγονός

It was about time!

Κέλλυ Νόβακ

Ανά τα χρόνια έχουμε δει αρκετές εκθέσεις να διεξάγονται –κυρίως στο Παρίσι- προς τιμήν του θρυλικού σχεδιαστή μόδας, Yves Saint Laurent. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που μια τόσο μεγάλη έκθεση θα στηθεί στην Αγγλία, για τον εν λόγω σχεδιαστή, της οποίας το όνομα είναι μια από τις πιο γνωστές φράσεις του ίδιου: “Style is eternal” (το στιλ είναι διαχρονικό).

Το μουσείο Bowes (το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο που θυμίζει Γαλλικό πύργο του 19ου αιώνα) είναι αυτό που θα φιλοξενήσει πάνω από τα 50 πιο γνωστά και εμβληματικά ρούχα του Yves Saint Laurent. Τα ρούχα της έκθεσης θα περιλαμβάνουν το γνωστό σμόκιν αλλά και το θρυλικό φόρεμα από την Modrian Collection του 1965, τα οποία θα συνοδεύονται και από περιγραφές για τις πηγές έμπνευσης των σχεδίων του.

Σύμφωνα με το vogue.com, στην διοργάνωση της έκθεσης θα βοηθήσει και ο πρώην συνεργάτης του σχεδιαστή, Pierre Bergé, ο οποίος έχει αναλάβει και την διεθνή προώθηση του έργου του Yves Saint Laurent. «To μουσείο Bowes αλλά και η τοποθεσία του αντικατοπτρίζουν απόλυτα το πάθος για έμπνευση του Saint Laurent αλλά και το δικό μου. Είναι το τέλειο σκηνικό για εμάς- ένα μουσείο που είναι χτισμένο σαν ένας Γαλλικός πύργος, τον 19ο αιώνα» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Bergé.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Ιουλίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2015.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares