Skip to main content

FASHION NEWS

Chanel Haute Couture Fall-Winter 2021/22: Μια παραμυθένια επίδειξη στο Μουσείο Μόδας του Παρισιού

Δες όλες τις δημιουργίες της συλλογής που είναι εμπνευσμένη από τα ρεύματα της Γαλλικής ζωγραφικής



Το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας μονοπώλησε ξανά ο οίκος Chanel, ο οποίος παρουσίασε τη νέα του συλλογή Haute Couture Fall-Winter 2021/22. Το show πραγματοποιήθηκε στο Palais Galliera, έδρα του Παριζιάνικου Μουσείου Μόδας, όπου φιλοξενεί έκθεση για την Coco Chanel, στις 6/07.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel, Virginie Viard, εμπνεύστηκε την συλλογή από τα ρεύματα της Γαλλικής ζωγραφικής και τις ζωηρές εικόνες της εποχής των Ιμπρεσιονιστών, γεγονός που αποτυπώθηκε σε όλες τις δημιουργίες οι οποίες έμοιαζαν βγαλμένες από έργα τέχνης. 

«Όταν ανακάλυψα αυτά τα πορτρέτα της Gabrielle Chanel ντυμένη με μαύρα ή λευκά φορέματα σε στυλ της δεκαετίας του 1880, αμέσως σκέφτηκα τους πίνακες», δήλωσε η Virginie Viard και πρόσθεσε «Έργα των Berthe Morisot, Marie Laurencin και Édouard Manet. Υπάρχουν φορέματα εμπνευσμένα από τον Ιμπρεσιονισμό, φούστες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και ένα μακρύ λευκό σατέν φόρεμα με μαύρoυς φιόγκους όπως της Morisot».

Ως προς την επιλογή του Palais Galliera, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου σημείωσε ότι αυτός ο χώρος με το λευκό τοπίο, δημιουργεί την απόλυτη αντίθεση με τα χρώματα που κυριαρχούν στη συλλογή Haute Couture Fall-Winter 2021/22.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης τα μοντέλα περπάτησαν φορώντας σιλουέτες όπως τα skirt suits, τα κοστούμια και τα tweed σακάκια τα οποία συνυπάρχουν με λαμπερές λεπτομέρειες και ανατρεπτικά στοιχεία. Επίσης, η συλλογή είδαμε να περιλαμβάνει μάξι φορέματα, μπλούζες κεντημένες με μοβ και ροζ μοτίβα, λαμπερά ανάγλυφα μίνι φορέματα φορεμένα πάνω από βερμούδες, παστέλ χρώματα και φλοράλ μοτίβα για τα οποία η Virginie Viard είπε «Σκεφτόμουν τους αγγλικούς κήπους. Ήθελα να δημιουργήσω μία μίξη από μια πινελιά Αγγλίας κι ένα πολύ γαλλικό τρόπο».

Δες όλες τις δημιουργίες της συλλογής:

 

 

 

 

 

Cover photo credits Instagram @chanelofficial

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα