Skip to main content

FASHION NEWS

Chanel Haute Couture SS22: Μια συλλογή υψηλής ραπτικής που αναδεικνύει την μοντέρνα θηλυκότητα

Οι αιθέριες δημιουργίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας του, Virginie Viard, εντυπωσίασαν το κοινό (βίντεο)



Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι είναι γεγονός και τη δεύτερη ημέρα, ο οίκος Chanel παρουσίασε την Haute Couture SS22 συλλογή του, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο κοινό που έδωσε το παρών όσο και στους digital fans του που παρακολούθησαν την επίδειξη από το σπίτι τους.

Το show του οίκου πραγματοποιήθηκε στο Grand Palais Éphémère. Το ντεκόρ επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Xavier Veilhan, ενώ οι αιθέριες δημιουργίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας του, Virginie Viard, μάγεψαν τους πάντες.

https://www.instagram.com/p/CZKaobwNx7q/ 

 

«Η ιδέα για τη διακόσμηση της παράστασης προήλθε από μια μακροχρόνια επιθυμία να συνεργαστώ με τον Xavier Veilhan. Οι αναφορές του στον κονστρουκτιβισμό μου θυμίζουν αυτές του Karl Lagerfeld», δήλωσε η Virginie Viard.

Η έναρξη του Chanel Haute Couture SS22 show έγινε με την είσοδο της Charlotte Casiraghi επάνω στο άλογό της. Φορώντας ένα tweed σακάκι Chanel κεντημένο με πούλιες και υπό τη μουσική συνοδεία του Sébastien Tellier, η Charlotte Casiraghi, κόρη της πριγκίπισσας Caroline του Ανόβερου και εγγονή της Grace Kelly, ταξίδεψε το κοινό σε μια άλλη εποχή.

Το θέμα της ιππασίας σαφώς δεν ήταν μία τυχαία επιλογή από την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, αλλά ένας φόρος τιμής στην Gabrielle Chanel, η οποία αγαπούσε το εν λόγω άθλημα.

«Εκτός από τη δημιουργία του σκηνικού της επίδειξης με τις αναφορές στις πρωτοπορίες της δεκαετίας του 1920 και του 1930, ο Xavier ήθελε να συνεργαστεί με τη Charlotte Casiraghi. Το καλλιτεχνικό του σύμπαν είναι γεμάτο άλογα και η Charlotte είναι μια επιδέξια αναβάτρια» είπε η Virginie Viard.

Στη νέα couture συλλογή του οίκου είδαμε αιθέρια φορέματα υψηλής ραπτικής να συνδυάζονται με τις signature λεπτομέρειες όπως οι αλυσίδες και οι πέρλες. Ξεχωρίσαμε επίσης τα βολάν, τα φορέματα της κρόσσια και φτερά που χαρίζουν χάρη και φινέτσα στο περπάτημα, την ανοιχτόχρωμη δαντέλα που είναι η επιτομή του σοφιστικέ sexiness, το ριγέ σχέδιο και το navy blue χρώμα,τα  ιριδίζοντα tweeds, τα πολύχρωμα κουμπιά με κοσμήματα, τα glam looks όπως τα μακριά φορέματα με metallic florals και glittery tops, τα Mary-Janes και τις graphic καμέλιες.

Δείτε το show:

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits @chanelofficial

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της