Skip to main content

FASHION NEWS

Impossible is Nothing: Τέσσερις δυναμικές γυναίκες αποκαλύπτουν στο allyou πώς καταφέρνουν να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια στη ζωή τους

Μια καμπάνια με την υπογραφή της adidas που γίνεται πηγή έμπνευσης για όλους



Κάθε σημαντική αλλαγή που συμβαίνει στον κόσμο, ξεκινάει πρώτα από μέσα μας και στη συνέχεια, μέσα από τη συλλογική αποφασιστικότητα και δράση. Όταν πολλές φωνές ενώνονται, τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει, πόσω μάλλον όταν αυτές οι φωνές προέρχονται από τον αθλητισμό και τις γυναίκες που καταρρίπτουν εμπόδια και οδηγούν προς την ισότητα των φύλων, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τέσσερις δυναμικές γυναίκες, παγκοσμίως γνωστές, οι οποίες μοιράστηκαν μαζί μας το πώς καταφέρνουν να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια στη ζωή τους και στόχο έχουν να προσφέρουν την ενδυνάμωση και την ώθηση που χρειάζεται καθένας από εμάς.

https://www.youtube.com/watch?v=fujboh-W7Sk  

 

Αυτή η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε φυσικά με την υποστήριξη της adidas, του brand που στηρίζει εδώ και χρόνια τις γυναίκες αθλήτριες (και όχι μόνο) κάνοντας το moto “Ιmpossible is Nothing”, στάση ζωής για εκείνες. Η adidas διοργάνωσε το panel event “Ιmpossible is Nothing” SS22, με οικοδέσποινα τη Vicky Free, Head of Global Marketing του brand και μέσα από αυτό το event οι τέσσερις οραματίστριες και μούσες της adidas διηγήθηκαν τις ιστορίες τους.

Η Ellie Goldstein είναι ένα 16χρονο μοντέλο με Σύνδρομο Down που γράφει τη δική της πορεία στο χώρο της μόδας αλλάζοντας τα δεδομένα. Σπουδάζει παραστατικές τέχνες και έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες καμπάνιες μόδας, όπως αυτή της adidas. Έχει γίνει το πρόσωπο σε καμπάνιες ομορφιάς όπως η καμπάνια Gucci Beauty, ενώ έχει φωτογραφηθεί για digital εξώφυλλα, όπως για την Ιταλική Vogue και το Allure.

elliepossibleone

Η νεαρή Ellie Goldstein αντλεί έμπνευση, δύναμη, αισιοδοξία και ενθουσιασμό από το χορό. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πάντοτε λέω πως είναι κάτι πολύ ενδυναμωτικό. Μου αρέσει να μαθαίνω νέες χορογραφίες. Μου αρέσει να είμαι μέλος μιας ομάδας γιατί πιστεύω σε αυτό και μου αρέσει να κάνω τέχνη με τις κινήσεις μου. Και είναι υπέροχο για την ψυχική μου υγεία. Αυτοί που με ενθαρρύνουν και που με βοηθούν να βοηθώ κι άλλους ανθρώπους γύρω μου είναι οι γονείς μου και η αδερφή μου, Amy. Και η παλιά μου δασκάλα, η οποία με ενέπνευσε και με καθοδήγησε στη ζωή μου. Λατρεύω τη δουλειά μου και το να εμπνέω άλλους ανθρώπους με αναπηρίες».

https://www.youtube.com/watch?v=hNiF6LQVzRI&t=1s  

 

Η Asma Elbadawi, είναι ποιήτρια, ακτιβίστρια, παίκτρια και προπονήτρια μπάσκετ. Τι την έχει κάνει ευρέως γνωστή; Η ίδια υπέβαλε αίτηση και πέτυχε να πείσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) να καταργήσει την απαγόρευση των hijabs και άλλων θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής στους επαγγελματίες του αθλήματος, κάνοντας πράξη το “Ιmpossible is Nothing”. Είναι το πρόσωπο της adidas full cover Swim στο film The Impossible Is Nothing SS22, ενώ μέσα από την πλατφόρμα της δραστηριοποιείται προς την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία.

asmapossible

Σχετικά με το hijab και την adidas, η Asma Elbadawi είπε «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να δω ποια θα είναι τα νέα προϊόντα που υποστηρίζουν τις γυναίκες που δεν αισθάνονται άνετα να δείξουν το σώμα τους για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους».

Στην ερώτηση από πού αντλεί έμπνευση για αυτά που έχει καταφέρει έως τώρα είπε: «Νομίζω ότι για μένα προσωπικά, εμπνέομαι από το να ξέρω ότι δεν έχω τελειώσει αυτό που ξεκίνησα με την έννοια ότι, όπως όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά με κανέναν τρόπο. Αλλά μετά μπόρεσα να συμμετάσχω στην καμπάνια, όπου τελικά μας επέτρεψαν να φορέσουμε το hijab. Είχα ήδη περάσει την ηλικία που μπορούσα, να είμαι μέρος του παιχνιδιού, αλλά δεν ένιωθα ότι μπορούσα απλώς να σταματήσω και να πω ότι, εντάξει, λοιπόν, βοήθησα να αλλάξετε τους κανόνες σας και σταματάω. Εξακολουθώ να έχω αυτό το κίνητρο μέσα μου. Θέλω να βεβαιωθώ ότι είμαστε ακόμα ορατές, πως οι νεαρές μουσουλμάνες μπορούν να δουν εμένα και να δουν και άλλα κορίτσια με τα οποία μπορούν να σχετιστούν και να αισθανθούν ότι «Αυτή μπορεί να το κάνει. Τότε θέλω να το κάνω κι εγώ'». Και νομίζω ότι μέχρι να αισθανθώ ότι τα έχω καταφέρει, να βλέπω γυναίκες σε κάθε άθλημα εκεί έξω που μοιάζουν με εμένα, που αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται, τότε μπορώ να σταματήσω. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, δεν νιώθω ότι μπορώ απλώς να καθίσω και να παρακολουθώ».

https://www.youtube.com/watch?v=51_C_QSbsFI  

 

Στη συνέχεια, η Asma τόνισε πως ο άνθρωπος που την έπεισε να παραμείνει στον χώρο του αθλητισμού ήταν ο πατέρας της. «Μεγάλωσα κάνοντας αθλήματα. Ο αδερφός μου ήταν φανατικός του ποδοσφαίρου και ο μπαμπάς μου».

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του panel ήταν η Vivianne Miedema, η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών της Ολλανδίας στο ποδόσφαιρο. H Ολλανδή παίκτρια πρόσφατα οδήγησε την εθνική της ομάδα στην πρόκριση στο UEFA Women's EURO 2022 στην Αγγλία. Η ίδια είπε για αυτό: «Είναι η πρώτη χρονιά που νιώθεις ότι είμαστε εκεί, μας εκτιμούν και μας παίρνουν στα σοβαρά. Και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο! ».

https://www.instagram.com/p/CXOlDkdoWim/  

 

Και πρόσθεσε: «Καθώς βρισκόμαστε σε ένα πολύ ανδροκρατούμενο περιβάλλον, νομίζω ότι ήταν υπέροχο που επιτέλους αποκτήσαμε την προβολή μέσω της τηλεόρασης. Πλέον το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το Euro προβάλλονται στο Sky Sports. Από εκεί ξεκινούν όλα. Τη στιγμή που θα είναι ορατό το άθλημα στον κόσμο, ο κόσμος θέλει να έρθει στο γήπεδο, ο κόσμος θα θέλει να ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο, με τον γυναικείο αθλητισμό γενικά και τη στιγμή που ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα, τότε έρχεται η επένδυση. Πιστεύω ότι τα επόμενα δύο χρόνια, είναι πολύ σημαντικά για εμάς να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να προσελκύουμε τους οπαδούς και να συνεχίσουμε να επενδύουμε και ελπίζω να φέρουμε το παιχνίδι σε μια υψηλότερη πλατφόρμα από αυτή που είναι τώρα».

adidasfootball

Για το τέλος, αφήσαμε τη φωνή της Nneka Ogwumike, παίκτριας του WNBA και προέδρου του WNBPA από το 2016 (Εθνικής Ένωσης Γυναικών Παικτριών Μπάσκετ). Τι κατάφερε η ίδια μέσα από την υπομονή, επιμονή και το πείσμα της για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς διακρίσεις; Κατά τη δεύτερη θητεία της ως πρόεδρος, η Ogwumike διαπραγματεύτηκε για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με το WNBA. Το ιστορικό CBA περιλαμβάνει πλέον την άδεια μητρότητας με πλήρη μισθό και ειδικό χώρο για θηλασμό στην αρένα. Ενώ, πρόσφατα, ήταν επίσης η κινητήριος δύναμη πίσω από μια νέα ρύθμιση που θα δίνει στις παίκτριες δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες ελέγχου γονιμότητας.

adidasbaskey

Η Nneka Ogwumike μιλώντας στην Vicky Free, Head of Global Marketing της adidas, είπε: «Νομίζω ότι πάντα υπήρχε γυναικεία ενδυνάμωση, πάντα ζούσαμε σε ένα περιβάλλον, όπου αν υπήρχε χώρος για εμάς, υπήρχε χώρος μόνο για μία από εμάς. Αυτό δεν συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας ατμόσφαιρας που να εμπνέει τη συνεργασία, και προφανώς, την ενδυνάμωση. Δεν χτίζει μια κοινότητα γυναικών που μπορεί να ανταποκριθεί στις μέγιστες δυνατότητές τους. Γιατί αν δεν είμαστε ενωμένες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ. Υπάρχει ένας λόγος που βρίσκομαι εδώ σε ένα panel με αυτές τις υπέροχες γυναίκες, γιατί όλες κάνουμε το ίδιο πράγμα. Η ενδυνάμωση είναι η βάση μας, αλλά το κάνουμε με διαφορετικούς τρόπους. Και αυτό γιατί εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας και, τελικά, τις κοινότητες μας και εκείνους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους».

https://www.instagram.com/p/CQrytqLgG1u/  

 

Η δέσμευση της adidas μέσα από το τελευταίο κεφάλαιο της καμπάνιας “Ιmpossible is Nothing”:

Το 2022, προβλέπονται σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία προϊόντων με επίκεντρο τις γυναίκες με στόχο την αναγνώριση και την κάλυψη των ειδικών αναγκών των γυναικών στον αθλητισμό. Τον Δεκέμβριο, η adidas παρουσίασε το Ultra boost 22, με ειδικό σχεδιασμό, αντιμετωπίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο πέλμα, την ανατομία της φτέρνας και το βάδισμα. Οι καινοτομίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ξεκινώντας με μια εντελώς νέα προσέγγιση στα αθλητικά σουτιέν.

Επιπλέον, η adidas συνεργάζεται με μερικές από τις καλύτερες αθλήτριες, ομάδες και δημιουργούς στον κόσμο. Αυτή τη σεζόν, το brand θα γιορτάσει και θα εξυψώσει τις γυναίκες, στις πιο σημαντικές στιγμές του αθλητισμού, στα Grand Slams του τένις, τουρνουά μπάσκετ και χειμερινά σπορ. Παράλληλα, θα επεκτείνει τη χορηγία της σε μεγάλα πρωταθλήματα και τουρνουά, όπως το UEFA Women's Champions League and Women's Euro 2022.

Τέλος, η έναρξη και η επέκταση των μακροχρόνιων προγραμμάτων που χτίζουν τις βάσεις για τις μελλοντικές γυναίκες των sport, θα επικεντρωθεί στην ενθάρρυνση γυναικών και κοριτσιών να στραφούν προς στον αθλητισμό. Στην έναρξη, περιλαμβάνεται το νέο Breaking Barriers Academy στην Ευρώπη, που θα παρέχει πόρους εκμάθησης για την ισότητα των φύλων σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους, τους προπονητές και τους αθλητές. Η adidas ακόμα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Black Women's Player Collective και Common Goal ενώ θα υποστηρίξει την επόμενη γενιά αστέρων του WNBA μέσω του προγράμματος adidas Legacy.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KTkzie-Vx9Y 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

FASHION NEWS

KARL LAGERFELD JEANS: Το νέο denim brand κοιτάει κατάματα την youth culture

Ακολουθώντας το όραμα του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας για τη δημιουργία μιας fashion κοινότητας, ο οίκος κοιτάει κατάματα την youth culture και λανσάρει το brand KARL LAGERFELD JEANS

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;