Skip to main content

FASHION NEWS

Ξεφορτώσου τα παλιά σου ρούχα! Τώρα είναι η στιγμή!

Ο Ιανουάριος είναι μια εποχή για νέα ξεκινήματα, είναι η τέλεια στιγμή για ένα ξεκαθάρισμα της ντουλάπας.Ενώ σε έναν ιδανικό κόσμο όλα τα ρούχα μας θα ήταν αγαπημένα και θα έμεναν για πάντα στις ντουλάπες μας, στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τα περισσότερα  φθείρονται, άλλα δε μας κάνουν ή ίσως νιώθουμε ότι απλά δεν μας ταιριάζουν πια.

Δεδομένου ότι ένα συγκλονιστικό 70 τοις εκατό των ρούχων μας καταλήγουν σε χωματερές, συχνά σε χώρες του παγκόσμιου Νότου όπως η Γκάνα, η Κένυα, η Ινδία και η Χιλή, είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από τα παλιά μας ρούχα με έναν ίσως πιο υπεύθυνο τρόπο. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα παλιά μας ρούχα θα αποκτήσουν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία;

Πούλησέ τα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσεις ότι τα ρούχα σου δεν θα καταλήξουν σε χωματερή είναι να τα πουλήσεις μέσω μιας μεταχειρισμένης πλατφόρμας μεταπώλησης. Πρόσφατα δημιούργησε και το Zara τη δική του όπου εκεί μπορείς να πουλήσεις τα Zara αποκτήματά σου που δεν θέλεις πια.  Ο πιο υπεύθυνος τρόπος για να ξεφορτωθείς τα ανεπιθύμητα ρούχα σου είναι να διασφαλίσεις ότι παραμένουν στην κυκλοφορία και συνεχίζουν να φοριούνται. 

Οργάνωσε μια ανταλλαγή ρούχων

Με παρόμοιο τρόπο, η οργάνωση μιας ανταλλαγής ρούχων με φίλους είναι ένας άλλος εξαιρετικός (και, κυρίως, διασκεδαστικός) τρόπος για να διώξεις παλιούς και νέους θησαυρούς που δεν θέλεις άλλο στη ντουλάπα σου. Βρες στα ρούχα σου ένα νέο σπίτι οργανώνοντας ένα bazaar ανταλλαγής σε ιδιωτικό κύκλο ή εναλλακτικά, βρες ένα κατάστημα ανταλλαγής κοντά σου ή μέσω πλατφορμας. 

Κάνε δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό

Ενώ πολλά φιλανθρωπικά καταστήματα κατακλύζονται από ρούχα χαμηλής ποιότητας αυτές τις μέρες, οι δωρεές ρούχων εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος για φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αν και οι περισσότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις θα πουν ότι θέλουν να λαμβάνουν μόνο αντικείμενα σε καλή κατάσταση, ωστόσο καλό είναι να δωρίσεις πράγματα που είναι ακόμα καλά για να φορεθούν από κάποιον άλλο. Ρώτα σε τοπικά ιδρύματα της περιοχής σου ακόμα και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Ανακύκλωσέ τα

Υπάρχουν πολλά brands που δέχονται τα ρούχα σου που δεν χρειάζεσαι δίνοντας κίνητρο μια μικρή έκπτωση για αγορά νέων. Sustainability baby! 

Επισκεύασε τα 

Η επισκευή ή η επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων προτού ξεφορτωθείς τα ρούχα θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Η καλή κατάσταση θα χαρίσει στα άλλοτε αγαπημένα σου κομμάτια ρούχων μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή στην γκαρνταρόμπα κάποιου άλλου.Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Gisele Bundchen φωτογραφίζεται για τη νέα καμπάνια Αlaia και εντυπωσιάζει με bodycon σιλουέτες και διαφάνειες

Το δυναμικό comeback του μοντέλου μετά τον θάνατο της μητέρας της είναι γεγονός, μέσα από μια καμπάνια που κόβει την ανάσα

FASHION NEWS

O Bad Bunny μεταμορφώνεται σε άγαλμα για τις ανάγκες της νέας καμπάνιας Jacquemus

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες μιας καμπάνιας που θα συζητηθεί

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Δερματικός φραγμός: Πώς θα τον προστατέψεις

Ακολούθησε το tip των experts

CELEBS

Κατρίνα Τσάνταλη: Βιβλίο της αποσύρθηκε απο σχολείο της Κύπρου

Η ανακοίνωση-απάντηση του εκδοτικού οίκου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 26/2έως 3/3/24

Αφήστε τη λογική να κυριαρχήσει και να σας δείξει το μονοπάτι της επιτυχίας