Μήνυμα στο... εσώρουχο

Βρετανίδα φοιτήτρια σχεδιάζει εσώρουχα που «διδάσκουν» ανατομία!

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Η Eleanor Haswell σχεδιάζει γυναικεία εσώρουχα, που φέρουν στο εξωτερικό τους τα γυναικεία γεννητικά όργανα, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το γυναικείο σώμα και τη διαπόμπευσή του!

Η φοιτήτρια τέχνης Eleanor Haswell είναι 18 ετών, ζει στη βορειοανατολική Αγγλία και έχει στόχο, μέσα από τα «ιδιαίτερα» γυναικεία εσώρουχα που σχεδιάζει, να αναδείξει τα προβλήματα που θέτει η κοινωνία σχετικά με το γυναικείο σώμα, να κάνει τις γυναίκες να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σώμα τους και να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τους.

Η 18χρονη έχει σχεδιάσει σουτιέν και σλιπάκια και έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των εσωρούχων αυτών, τα οποία όμως δεν είναι προς πώληση, όπως δηλώνει η ίδια στον «Independent».

Η Haswell αντιμετωπίζει τα εσώρουχα που σχεδιάζει ως έργα τέχνης και τονίζει: «Υπάρχουν πολλά άτομα που μου ζητούν να τους πουλήσω τα εσώρουχα που σχεδιάζω, αλλά οι προθέσεις μου δεν ήταν να κυκλοφορήσουν αυτά στο εμπόριο. Είμαι ευχαριστημένη που δόθηκε σε αυτά τα εσώρουχα τόση προσοχή. Θέλω να ευαισθητοποιήσω την κοινωνία σχετικά με την διαπόμπευση του γυναικείου σώματος. Υπάρχουν τόσα πολλά σχόλια τελευταία για τις γυναίκες που θέλουν να κρατήσουν τις τρίχες σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ότι αυτό είναι αφύσικο και αηδιαστικό». 

anatomy350b.jpg

Η  18χρονη φοιτήτρια, σε ένα από τα έργα της, έχει σχεδιάσει μια γυναικεία μασχάλη με τρίχες και έβαλε αγκάθια τριανταφυλλιάς να καλύπτουν τις τρίχες, θέλοντας έτσι να τονίσει, όπως λέει η ίδια, τις «στενόμυαλες απόψεις» κάποιων ανθρώπων για τα σημεία του σώματος των γυναικών που καλύπτονται με τρίχες.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares