Skip to main content

FASHION RADAR

Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci από τον Γιώργο Λάνθιμο

 Ατμόσφαιρα φτιαγμένη από υλικά του Λανθιμικού σύμπαντος


Ζωή Γκόρου

Φαίνεται πως ο Γιώργος Λάνθιμος έχει  κλειδώσει τη συνεργασία του με τον οίκο Gucci και μπορούμε να βρούμε πολλούς καλούς λόγους. Όταν δύο σουρεάλ πνεύματα συναντιούνται, το αποτέλεσμα είναι ένα ονειρεμένο ταξίδι. Ακόμα, φαίνεται πως η μόδα αγαπά ιδιαίτερα τον 'Ελληνα δημιουργό, ή εκείνος αγαπά ιδιαίτερα τη μόδα και βρίσκει ακόμα ένα όχημα για να διηγηθεί τις ιστορίες του.

 

 

Αυτή τη φορά ο οίκος Gucci και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Alessandro Michelle ανέθεσαν στον Γιώργο Λάνθιμο τη δημιουργία της καμπάνιας του οίκου  για την 'Ανοιξη/Καλοκαίρι 2020. Το σενάριο και φυσικά η σκηνοθεσία σε κάνουν να πατάς ξανά και ξανά play στο πρώτο fashion film που μόλις κυκλοφόρησε: Στο εκτυφλωτικό φως της πόλης του Λος 'Αντζελες, άνθρωποι και άλογα, σύμβολο του οίκου από το 1920, εμπλέκονται σε παράδοξες σχέσεις και καταστάσεις.

Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν αναζητά την τελειότητα ούτε στα ρούχα, ούτε στα μοντέλα που για άλλη μια φορά ξεχωρίζουν για τη διαφορετικότητά τους, ούτε καν στην επιδερμίδα τους που είναι γυμνή από μακιγιάζ. Αναζητά για ακόμα μια φορά, ένα αίσθημα απόλυτης ελευθερίας που έτσι κι αλλιώς αντιπροσωπεύουν τα άλογα σε art επίπεδο και της υπέρβασης της λογικής, σε έναν τόπο όπου όλα μπορούν να συμβούν. 'Αλογα είναι επιβάτες αεροπλάνου, επιστήθιοι φίλοι, συνεπιβάτες σε ένα στυλάτο κάμπριο, επισκέπτες που πηγαίνουν στο θρυλικό ξενοδοχείο Chateau Marmont. 'Οσο για το πραγματικό σενάριο "την πλοκή την αφήνουμε εντελώς στην κρίση του θεατή. Κάθε ματιά και ένας νέος δρόμος αφήγησης" δηλώνει με ανακοίνωσή του ο οίκος Gucci.

 https://www.instagram.com/p/B7HWbkfiz_l/

Πέρα από την ποιητική προσέγγιση της μόδας, και την αγάπη για την εξτραβαγκάνζα, ο Ιταλικός οίκος μόδας μαζί με τον σκηνοθέτη, δημιουργούν μία υπνωτικά όμορφη καμπάνια που μοιάζει να μιλά πάνω στην κυριαρχία της φύσης και την συνύπαρξη του ανθρώπου σε ένα απόλυτα αστικό περιβάλλον.

 

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο τέλος του post στο Instagram για τη νέα καμπάνια, ο οίκος μόδας επιβεβαιώνει το κοινό ότι "κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε".

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός