Η Shanghai Fashion Week σε ψηφιακή πλέον μορφή

Πως ακριβώς παρουσιάστηκαν οι νέες συλλογές

Τόνια Τζαφέρη


Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος.
Όπως και η Anna Wintour δήλωσε σε πρόσφατη δημοσίευση της: «Υπάρχει δημιουργικότητα που καμία πανδημία δεν μπορεί να δαμάσει».

Υπήρχαν έντονοι προβληματισμοί για το πώς θα συνεχίσει ο κόσμος της μόδας να κινείται μέσα στις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε παγκοσμίως. Πώς θα παρουσιαστούν οι νέες συλλογές εφόσον δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν επιδείξεις μόδας; Και ενώ η μια Εβδομάδα Μόδας ακυρώνεται μετά την άλλη, έρχεται η Shanghai Fashion Week να δώσει το παράδειγμα. Είναι τουλάχιστον μια προσωρινή λύση, όσο βρισκόμαστε απομονωμένοι.

 


 

 

Σίγουρα δεν συγκρίνεται με το βλέπεις τις κορυφαίες fashion influencers και editors να ποζάρουν για τους street style φωτογράφους, ούτε με την δια ζώσης εμπειρία μιας πραγματικής επίδειξης μόδας, όμως τουλάχιστον μπορείς να δεις τις νέες συλλογές και τα νέα δημιουργήματα των κορυφαίων σχεδιαστών.

Η Shanghai Fashion Week διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο και μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν να γίνονται viral πολύ πολύ σύντομα. Αυτή την φορά όμως, με την κρίση του κορωνοϊού και ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να ακυρωθεί η Εβδομάδα, πήραν τελικά την απόφαση να διεξαχθεί ψηφιακά.

Πώς ακριβώς έγινε η ψηφιακή επίδειξη μόδας στην Σαγκάη;

Σύμφωνα με τη διοργάνωση, από τις 24 μέχρι τις 30 Mαρτίου, πάνω από 150 ανερχόμενοι σχεδιαστές και brands χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του livestreaming για να παρουσιάσουν περισσότερα από 1000 προϊόντα. Όλα έγιναν χάρη στην συνεργασία με την Tmall, την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέσω cloud, οι livestreaming παρουσιάσεις ενσωμάτωσαν τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

Μάλιστα δίνονταν η ευκαιρία στους χρήστες που παρακολουθούσαν να αγοράσουν κομμάτια της τρέχουσας σεζόν αλλά και να δώσουν τις παραγγελίες τους για τον χειμώνα που έρχεται.

Για μια ακόμη φορά μας αποδεικνύεται πως η μόδα, το πάθος και η δημιουργία βρίσκει τον τρόπο, όσο και αν είναι οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares