Ο οίκος Saint Laurent αποχωρεί από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

«Αυτή τη σεζόν θα παρουσιάσω μια συλλογή όταν θα είμαι έτοιμος»

Τόνια Τζαφέρη

 

Είχαμε συνηθίσει να έχουμε τουλάχιστον 4 συλλογές στην διάρκεια ενός έτους, οι οποίες παρουσιάζονταν στις Εβδομάδες Μόδας των Μεγαλουπόλεων. Η νέα πραγματικότητα όμως φέρνει νέα δεδομένα. Αναθεωρήσεις και προσαρμογές. Ο artistic director του θρυλικού οίκου Saint Laurent δήλωσε πως φέτος, δεν θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού αλλά θα ακολουθήσει την δική του πορεία, παρουσιάζοντας συλλογές όταν ‘’νιώσει έτοιμος’’ όπως χαρακτηριστικά είπε.

Φαίνεται πως ο σχεδιαστής επιθυμεί να κάνει την δική του ‘’επανάσταση’’ σπάζοντας του πιεστικούς κανόνες του ημερολογίου της μόδας. Eνδεχομένως να μην επιθυμεί την ψηφιοποιημένη επίδειξη και να στέκεται υπέρμαχος της πραγματικής πασαρέλας. Και όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, να μην προβαίνει σε προσαρμοστικές και προσωρινές λύσεις.

 

 

Και αυτή η είδηση, αποτελεί μια από τις πολλές που γεννά νέα ερωτήματα και προβληματισμούς. Κυρίως για το πόσο γρήγορα λειτουργούσαν μέχρι σήμερα οι βιομηχανίες μόδας. «Αυτή τη σεζόν θα παρουσιάσω μια συλλογή όταν θα είμαι έτοιμος. Δεν θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές από τη μια σεζόν στην άλλη. Όλα θα έχουν στόχο να μπλέκονται με τις προηγούμενες σεζόν. Πάντα πρόκειται για το attitude της ίδιας γυναίκας ή του ίδιου άντρα, σε ένα σόου μπορείς να δεις τι είναι από παλιότερη συλλογή. Θα βγαίνουν πάντα νέα κομμάτια, καθώς αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε βαρετοί. Είναι ώρα για περισσότερη δημιουργικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο artistic director του Saint Laurent, Anthony Vaccarello, δείχνοντας έτσι πως είναι ανάγκη ο κόσμος της μόδας να κατεβάσει ρυθμούς, κάτι με το οποίο συμφωνούν πολλοί ακόμη σχεδιαστές.

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares