Skip to main content

FASHION RADAR

Όταν η Gabrielle Chanel συνάντησε τον χορό

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στον οίκο Chanel 



 

Είναι περιττές οι συστάσεις για τον συγκεκριμένο ιστορικό οίκο. Το ενδιαφέρον κέρδισε και πάλι, όταν ξεκίνησε το πρότζεκτ ‘’Inside Chanel’’ ένα φίλμ αφιερωμένο στην ζωή της διάσημης σχεδιάστριας. Πρόσφατα λοιπόν κυκλοφόρησε ένα νέο επεισόδιο,  όπου εξερευνά τις καλλιτεχνικές συνεργασίες της Gabrielle Chanel και τη σχέση του μοντέρνου χορού με το διαχρονικό Chanel style. Χορός και μόδα, συναντιούνται.

Επιστρέφουν και πάλι στην εποχή που έζησε η Gabrielle Chanel και μας παρουσιάζουν μια σχέση της με τον χορό, την οποία μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε. Στο επίκεντρο της avant-garde, η Gabrielle Chanel περιτριγυριζόταν από έναν κύκλο καλλιτεχνών που την ενέπνευσαν δημιουργικά. Εκείνη την περίοδο μάλιστα ‘’μια επαναστατική χροιά’’ επικρατούσε σε όλες τις τέχνες.

Τόσο στην μόδα όσο και τον χορό. Σε αυτό ακριβώς το σημείο η Coco Chanel κάνει τη δική της επανάσταση σχεδιάζοντας για ένα ελεύθερο σώμα που κινείται ευέλικτα, συμβολίζοντας ένα νέο είδος θηλυκότητας.

https://www.instagram.com/p/CDJRdg4If66/

Όπως και ο κινηματογράφος, έτσι και ο χορός άνοιξε νέα μονοπάτια για κίνηση και καλλιτεχνική έκφραση, υπογραμμίζοντας την ανίκητη ανάγκη για ελευθερία. Η Gabrielle Chanel που εκείνη την περίοδο πειραματιζόταν με άνετα και κομψά ρούχα σχεδιασμένα να δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας στο γυναικείο σώμα, έκανε και η ίδια μαθήματα χορού. Η χάρη των χορευτών και οι χορογραφίες τους, ανταποκρίνονταν απόλυτα στις προσδοκίες της και τις ιδέες της για ένα νέο μοντέρνο λουκ, ελεύθερο από περιορισμούς. Κάτι που δεν γνωρίζαμε για την κορυφαία σχεδιάστρια.

https://www.instagram.com/p/CDL1KFeIhhI/

 

https://www.instagram.com/p/CDLaaNUIZwf/

Συνδυάζοντας το χορό με τη μόδα, η Gabrielle Chanel συνέθεσε δύο δημιουργικές φόρμες που χαρακτηρίζονται από το παροδικό και το εφήμερο, ξεπερνώντας την έννοια της ένδυσης σε κίνηση, για να χαρίσει την απόλυτη ελευθερία στο γυναικείο σώμα.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός