Όταν η Gabrielle Chanel συνάντησε τον χορό

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στον οίκο Chanel 

Τόνια Τζαφέρη

 

Είναι περιττές οι συστάσεις για τον συγκεκριμένο ιστορικό οίκο. Το ενδιαφέρον κέρδισε και πάλι, όταν ξεκίνησε το πρότζεκτ ‘’Inside Chanel’’ ένα φίλμ αφιερωμένο στην ζωή της διάσημης σχεδιάστριας. Πρόσφατα λοιπόν κυκλοφόρησε ένα νέο επεισόδιο,  όπου εξερευνά τις καλλιτεχνικές συνεργασίες της Gabrielle Chanel και τη σχέση του μοντέρνου χορού με το διαχρονικό Chanel style. Χορός και μόδα, συναντιούνται.

Επιστρέφουν και πάλι στην εποχή που έζησε η Gabrielle Chanel και μας παρουσιάζουν μια σχέση της με τον χορό, την οποία μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε. Στο επίκεντρο της avant-garde, η Gabrielle Chanel περιτριγυριζόταν από έναν κύκλο καλλιτεχνών που την ενέπνευσαν δημιουργικά. Εκείνη την περίοδο μάλιστα ‘’μια επαναστατική χροιά’’ επικρατούσε σε όλες τις τέχνες.

Τόσο στην μόδα όσο και τον χορό. Σε αυτό ακριβώς το σημείο η Coco Chanel κάνει τη δική της επανάσταση σχεδιάζοντας για ένα ελεύθερο σώμα που κινείται ευέλικτα, συμβολίζοντας ένα νέο είδος θηλυκότητας.

https://www.instagram.com/p/CDJRdg4If66/

Όπως και ο κινηματογράφος, έτσι και ο χορός άνοιξε νέα μονοπάτια για κίνηση και καλλιτεχνική έκφραση, υπογραμμίζοντας την ανίκητη ανάγκη για ελευθερία. Η Gabrielle Chanel που εκείνη την περίοδο πειραματιζόταν με άνετα και κομψά ρούχα σχεδιασμένα να δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας στο γυναικείο σώμα, έκανε και η ίδια μαθήματα χορού. Η χάρη των χορευτών και οι χορογραφίες τους, ανταποκρίνονταν απόλυτα στις προσδοκίες της και τις ιδέες της για ένα νέο μοντέρνο λουκ, ελεύθερο από περιορισμούς. Κάτι που δεν γνωρίζαμε για την κορυφαία σχεδιάστρια.

https://www.instagram.com/p/CDL1KFeIhhI/

 

https://www.instagram.com/p/CDLaaNUIZwf/

Συνδυάζοντας το χορό με τη μόδα, η Gabrielle Chanel συνέθεσε δύο δημιουργικές φόρμες που χαρακτηρίζονται από το παροδικό και το εφήμερο, ξεπερνώντας την έννοια της ένδυσης σε κίνηση, για να χαρίσει την απόλυτη ελευθερία στο γυναικείο σώμα.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares