Το θρυλικό φόρεμα της Diana όταν χόρεψε με τον Travolta θα εκτεθεί στο Kensington Palace

Το βελούδινο φόρεμα της πριγκίπισσας θα παρουσιαστεί στο παλάτι για πρώτη φορά

Τόνια Τζαφέρη

 

Το στίγμα της ανεξίτηλο και στον χώρο της μόδας. Μέχρι και σήμερα οι τότε εμφανίσεις της γίνονται αντικείμενο συζήτησης και έμπνευσης.

Το φόρεμα που η πριγκίπισσα η Diana φορούσε όταν χόρεψε με τον John Travolta το 1985 θα παρουσιαστεί στο παλάτι του Kensington από τις 30 Ιουλίου. Το Historic Royal Palaces αγόρασε το φημισμένο βελούδινο φόρεμα σε μια δημοπρασία για 290.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.

Το μπλε φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Victor Edelstein και η Diana το φόρεσε σε Gala του Λευκού Οίκου. Αργότερα την ίδια μέρα, η Diana και ο Travolta χόρεψαν μαζί και οι φωτογραφίες τους έγιναν παγκόσμια πρωτοσέλιδα.

 

 

Η παρουσίαση του φορέματος στο Kensington Palace σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του για τους επισκέπτες αφού έκλεισε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Η επιμελήτρια του  Historic Royal Palaces, Eleri Lynn, τονίζει ότι το φόρεμα ορίζει επίσης μια σημαντική στιγμή για το προσωπικό στιλ της Diana και την ιστορία της στη μόδα.

"Είναι η στιγμή που απομακρύνεται από τα βολάν και τους όγκους στις αρχές των 80s και αναπτύσσει ένα διαχρονικό και πιο κομψό στιλ για τον εαυτό της" λέει η Lynn. "Σηματοδοτεί τη στιγμή που εξέλιξε το στιλ της, και φυσικά , οι εμβληματικές εικόνες της που τη δείχνουν να χορεύει με τον ηθοποιό John Travolta ήταν το τέλειο πάντρεμα της φόρμας και της λειτουργικότητας, με το φόρεμα να στροβιλίζεται όμορφα καθώς κινούνταν, δημιουργώντας αυτή την αξέχαστη σιλουέτα".

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν λεπτομέρειες του φορέματος, που οι φωτογραφίες δεν μπόρεσαν να αποδώσουν όπως για παράδειγμα το μπούστο.  Μάλιστα η πριγκίπισσα Diana λάτρευε το συγκεκριμένο φόρεμα και το φόρεσε συνολικά οκτώ φορές.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares