Skip to main content

FASHION RADAR

Το θρυλικό φόρεμα της Diana όταν χόρεψε με τον Travolta θα εκτεθεί στο Kensington Palace

Το βελούδινο φόρεμα της πριγκίπισσας θα παρουσιαστεί στο παλάτι για πρώτη φορά



 

Το στίγμα της ανεξίτηλο και στον χώρο της μόδας. Μέχρι και σήμερα οι τότε εμφανίσεις της γίνονται αντικείμενο συζήτησης και έμπνευσης.

Το φόρεμα που η πριγκίπισσα η Diana φορούσε όταν χόρεψε με τον John Travolta το 1985 θα παρουσιαστεί στο παλάτι του Kensington από τις 30 Ιουλίου. Το Historic Royal Palaces αγόρασε το φημισμένο βελούδινο φόρεμα σε μια δημοπρασία για 290.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.

Το μπλε φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Victor Edelstein και η Diana το φόρεσε σε Gala του Λευκού Οίκου. Αργότερα την ίδια μέρα, η Diana και ο Travolta χόρεψαν μαζί και οι φωτογραφίες τους έγιναν παγκόσμια πρωτοσέλιδα.

 

 

Η παρουσίαση του φορέματος στο Kensington Palace σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του για τους επισκέπτες αφού έκλεισε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Η επιμελήτρια του  Historic Royal Palaces, Eleri Lynn, τονίζει ότι το φόρεμα ορίζει επίσης μια σημαντική στιγμή για το προσωπικό στιλ της Diana και την ιστορία της στη μόδα.

"Είναι η στιγμή που απομακρύνεται από τα βολάν και τους όγκους στις αρχές των 80s και αναπτύσσει ένα διαχρονικό και πιο κομψό στιλ για τον εαυτό της" λέει η Lynn. "Σηματοδοτεί τη στιγμή που εξέλιξε το στιλ της, και φυσικά , οι εμβληματικές εικόνες της που τη δείχνουν να χορεύει με τον ηθοποιό John Travolta ήταν το τέλειο πάντρεμα της φόρμας και της λειτουργικότητας, με το φόρεμα να στροβιλίζεται όμορφα καθώς κινούνταν, δημιουργώντας αυτή την αξέχαστη σιλουέτα".

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν λεπτομέρειες του φορέματος, που οι φωτογραφίες δεν μπόρεσαν να αποδώσουν όπως για παράδειγμα το μπούστο.  Μάλιστα η πριγκίπισσα Diana λάτρευε το συγκεκριμένο φόρεμα και το φόρεσε συνολικά οκτώ φορές.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

FASHION RADAR

Απόλυτα εκθαμβωτική: Η Zendaya με ένα εντελώς τολμηρό Polo φόρεμα

Ακόμα μία συναρπαστική εμφάνιση εμπνευσμένη από το τένις

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;