Skip to main content

FASHION RADAR

Η Βασίλισσα Μαρία της Δανίας επέλεξε ένα λευκό φόρεμα του Soeren Le Schmidt για τη στέψη!

Το λευκό μίντι φόρεμα σε γραμμή Α με μακριά μανίκια και ντραπέ λεπτομέρεια στο λαιμό, αν και απλό είναι ένα φόρεμα που θα μείνει στην ιστορία!



Το ερωτικό ειδύλλιο της Mary Donaldson από την Αυστραλία με τον πρίγκιπα και σημερινό βασιλιά της Δανίας Frederik στο Σίδνεϊ το 2000, είναι η πιο τρανή απόδειξη πως η ζωή καμιά φορά ξεπρνάει τα παραμύθια. Ο πρίγκιπας ερωτεύτηκε την κοινή θνητή και έζησαν αυτοί καλά στο μακρινό υπέροχο βασίλειο! Η πριγκίπισσα Μαρία, 20 χρόνια μετά το γάμο της με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας, στέφθηκε Βασίλισσα δίπλα στον σύζυγό της βασιλιά Frederik της Δανίας φορώντας μια ακαταμάχητη κομψή δημιουργία του ντόπιου σχεδιαστή Soeren Le Schmidt. 

 Στις 14 Ιανουαρίου 2024, η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας έφυγε από το παλάτι του Frederik VIII με αυτοκινητοπομπή προς το παλάτι Christiansborg. Μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου της, χαμογέλασε στο πλήθος φορώντας το πιο όμορφο χαμόγελό της και ένα ολόλευκο φόρεμα, με την άψογη ραφή του να φαίνεται ακόμα και μέσα από το τζάμι. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ώρα Δανίας, στέφθηκε βασίλισσα μαζί με τον σύζυγό της, τον νέο βασιλιά Φρειδερίκο της Δανίας. Ήταν μια ιστορική στιγμή, για την οποία φόρεσε μια ιστορική δημιουργία υψηλής ραπτικής του Δανού σχεδιαστή Soeren Le Schmidt. Ο οποίος στη συνέχεις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Instagram. 

Η νέα βασίλισσα είναι από καιρό θαυμάστρια του συγκεκριμένου Δανού σχεδιαστή. Τον περασμένο Μάιο, φόρεσε ένα ακόμα σχέδιο του Le Schmidt στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ'. Ο Le Schmidt είναι γνωστός για την κλασική αισθητική του καθώς και για τη χρήση βαμμένου σατέν και μεταξιού με σχέδια που έχουν προσελκύσει μια ομάδα κομψών και μοντέρνων γυναικών. (Για χάρη του, η πρώην πρωθυπουργός της Δανίας Helle Thorning-Schmidt περπάτησε ακόμη και στην πασαρέλα Άνοιξη 2024.)

Το φόρεμά του για τη Queen Consort Mary ήταν απόλυτα βασιλικό, αλλά και μοντέρνο. Με μακριά μανίκια και ελαφρώς ντραπέ λαιμόκοψη, έμοιαζε αρκετά παραδοσιακό και ταιριαστό για την περίσταση. Ωστόσο η ζώνη στη φούστα με την ασημί αγκράφα, μαγνήτιζε τα βλέμματα. Το λευκό κομμάτι ύφασμα που ξεκινούσε από τη ζώνη και έπεφτε νωχελικά στην πλάτη της περνώντας πάνω από τον ώμο της ήταν μια ακόμα απόδειξη της υψηλής ραπτικής, καθώς συνηθίζεται κάτι τέτοιο να κοσμεί πολλά επίσημα ρούχα.

Η επιλογή του λευκού, επίσης, είναι σημαντική. Όχι μόνο είναι μέρος της σημαίας της Δανίας, αλλά συμβολίζει την ακεραιότητα, την αγνότητα και την ηθική. Καθώς και επίσης τις νέες μέρες και τη νέα εποχή που ξεκινά για τη Δανία! Το λευκό της φόρεμα η νέα βασίλισσα συνδύασε, με κόκκινα κοσμήματα από πολύτιμα ρουμπίνια ως φόρο τιμής στα χρώματα της σημαίας της Δανίας. 

Καθώς χαμογέλασε και έγνεψε στο πλήθος στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg, η νέα Βασίλισσα φαινόταν υπέροχη μέσα στη δημιουργία του Le Schmidt, χαιρετώντας τα εκτιμώμενα πλήθη των 100.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους της Κοπεγχάγης. 

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look