Skip to main content

STREET STYLE

3 στιλ στα φορέματα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Θηλυκά και ρομαντικά, αξίζουν μια θέση στην ντουλάπα σου



 Εκατοντάδες κείμενα έχουν γραφτεί για αυτά τα κορίτσια κι όχι άδικα. Οι Γαλλίδες αποτελούν την επιτομή του στιλ. Ξέρουν να ξεχωρίζουν τόσο με το μακιγιάζ τους, όσο και με τις στιλιστικές τους επιλογές και αυτό μοιάζει να είναι μια έμφυτη ικανότητά τους. Τις λατρεύουμε, τις αποθεώνουμε και χαζεύουμε διαρκώς τα Instagram feeds τους, μέσα από τα οποία μας παρουσιάζουν την καθημερινότητά τους, προκειμένου να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την ανεπιτήδευτη κομψότητά τους, τον φρέσκο αέρα τους και την φινέτσα που τις χαρακτηρίζει.

Ένα από τα στοιχεία που κλέβουν την παράσταση και κλασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας τους είναι τα φορέματα. Οι λόγοι για τους οποίους τα αγαπούν είναι οι εξής: Πρόκειται για ένα εύκολο ρούχο, που σώζει από συνδυασμούς, αφήνει το σώμα να αναπνέει, είναι θηλυκό και δεν δείχνει ποτέ πρόχειρο.

Για αυτά, όπως και γενικότερα για το outfit τους, οι Γαλλίδες ακολουθούν τον κανόνα που λέει ότι οτιδήποτε φαίνεται υπερβολικό και υπερφορτωμένο δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό. Έτσι, τα φορέματα που επιλέγουν συνδυάζουν την άνεση, τον μινιμαλισμό, είναι σε ριχτές γραμμές και ουδέτερες, ρομαντικές αποχρώσεις ενίοτε με prints.

Ποιες είναι όμως οι κορυφαίες τους προτάσεις σε ποια φορέματα πιο συγκεκριμένα επενδύουν αυτή την άνοιξη;

Slip dress

Απλό και δροσερό, αυτό το φόρεμα είναι η απόλυτη έννοια της θηλυκότητας. Με έμπνευση από τα 90s, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Χάρη στη λιτή γραμμή του, γίνεται άλλοτε basic κι άλλοτε άκρως βραδινό κομμάτι, ενώ χαρακτηριστικό του είναι πως δημιουργείται από μεταξωτά υφάσματα.  Οι Γαλλίδες το φορούν με sneakers, ψηλοτάκουνα αλλά και σανδάλια το καλοκαίρι και ολοκληρώνουν το look τους με επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και φυσικό μακιγιάζ ή κόκκινο κραγιόν.

Photo credits Instagram @parisianvibe

Floral dress

Must – have ρούχο της γκαρνταρόμπας τους είναι και τα φορέματα με λουλούδια, συνήθως σε μικρό μέγεθος και παστέλ αποχρώσεις. Με αυτό το ρούχο δείχνουν ανεμελιά και ξεγνοιασιά σε κάθε τους βήμα. Συνδυασμένο με sneakers είναι ο τέλειος συνδυασμός για urban και daily εμφανίσεις, όποιο κι αν είναι το μήκος ή το σχέδιο του. Μπορείς να το σετάρεις με μια μίνι tote bag για να ένα πιο κομψό αποτέλεσμα. Ενώ, ένα midi φόρεμα με λουλούδια μπορεί να δημιουργήσει ένα ultra-chic look για πιο επίσημες περιστάσεις.

Photo credits Instagram @ruerodier

Knit dress

Με άλλα λόγια, το πλεκτό φόρεμα. Άλλο ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι των Γαλλίδων αλλά και των πιο επιδραστικών γυναικών στα social media και στον κόσμο της μόδας. Είναι μία cozy τάση που απέκτησε εξέχουσα θέση στη γκαρνταρόμπα των trendsetters, που το μεταμορφώνουν από daywear σε nightwear συνδυάζοντάς το πολύ απλά με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Μάλιστα, πολλοί οίκοι υψηλής ραπτικής θέλησαν να τα εντάξουν στις συλλογές τους, προτείνοντας διαφορετικές εκδοχές του knit dress, όπως έντονα χρώματα και ρίγες, μήκος στη μέση της γάμπας και γιακά, άνοιγμα στην πλάτη, ενώ άλλοι παρέμειναν πιστοί στις μονοχρωμίες.

Photo credits Instagram @annelauremais

 

Credits cover photo / Instagram @ annelauremais

https://www.instagram.com/p/CNNctD2FNL1/

Διαβάστε επίσης

STREET STYLE

Άλλη μια φορά ο Antoine Griezmann γίνεται το πρόσωπο ανοιξιάτικης καμπάνιας

Ο Antoine Griezmann σε ένα υπέροχο spot αναρωτιέται «τι κάνει έναν θρύλο» και προτρέπει «move forward»

STREET STYLE

Πες ναι στις φλογερές αποχρώσεις του κόκκινου

Με ποιους συνδυασμούς θα δημιούργησεις την τέλεια εμφάνιση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ