3 ιδέες για να αξιοποιήσεις τα παλιά σου ρούχα

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γης κάνε το πρώτο βήμα προς μια βιώσιμη μόδα

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Η Διεθνής Ημέρα της Γης προτάθηκε το 1969 σε Συνέδριο της UNESCO, στο Σαν Φρανσίσκο και καθιερώθηκε ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 1970 στις ΗΠΑ, χάρη στην πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Εκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Σκοπός της αυτής της καθιέρωσης είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, για έναν καθαρό και πιο υγιή πλανήτη.  Φέτος, μπορείς κι εσύ να γιορτάσεις αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή για τη Γη, φροντίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη, μέσα από την γκαρνταρόμπα σου.

Οι τρεις ιδέες που προτείνουμε παρακάτω είναι βασισμένες στην έννοια του reuse, δηλαδή στο ότι μπορείς να αξιοποιήσεις παλιά αγαπημένα σου ρούχα με έναν διαφορετικό, ώστε να γίνουν και πάλι χρήσιμα. Με τον τρόπο αυτό δεν ξοδεύεις χρήματα αλλά το σημαντικότερο, δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον και τον πλανήτη Γη.

Μετέτρεψε κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου σε αξεσουάρ

Θέλεις να αποκτήσεις μια καινούρια, μεγάλη τσάντα για τις βόλτες σου; Ένας έξυπνος τρόπος για να την αποκτήσεις είναι να τη δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε denim κομμάτι έχεις ξεχασμένο στην ντουλάπα σου. Το ύφασμα αυτό είναι σκληρό και ανθεκτικό (ιδιαίτερα αν μιλάμε για jeans παντελόνι ή jacket) και μπορεί να διακοσμηθεί εύκολα με υλικά όπως οι χάντρες.

Προσάρμοσε κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου σε νέα trends

Είτε πρόκειται για ένα T-shirt που έχει κάπως ξεθωριάσει είτε για ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι, μπορείς να εμπνευστείς από τα trends της εποχής και με τα κατάλληλα εργαλεία να προσαρμόσεις σε αυτά το παλιό σου ρούχο και να του δώσεις ξανά ζωή. Μια τεχνική που μπορεί να σου αρέσει για παράδειγμα είναι το tie-dye.

Φτιάξε τις δικές σου προστατευτικές μάσκες

Με την πανδημία να εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί, η προστατευτική μάσκα είναι το must αξεσουάρ των καθημερινών εμφανίσεων. Αντί να αγοράσεις κάποια καινούρια, αξιοποίησε τα παλιά σου ρούχα και φτιάξε τη δική σου συλλογή. Θα έχεις έτσι μάσκες στα μέτρα του προσώπου σου, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση.

 

 Photo credits pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares