Skip to main content

STREET STYLE

Ετοιμάζεσαι για διακοπές; 4 tips για να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα σου

Πέρα από κομψές οι επιλογές που θα κάνεις θα πρέπει να είναι και πρακτικές



Γραφικά χωριά, τοπικές γεύσεις, πανηγύρια, ήλιος, θάλασσα, cocktails και μουσική. Αυτά κι άλλα τόσα που συνδέονται με το καλοκαίρι επιτέλους γίνονται πραγματικότητα. Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε και σιγά – σιγά οι βαλίτσες αρχίζουν να ετοιμάζονται με προορισμό τα ελληνικά νησιά και όχι μόνο.

Αν είσαι ανάμεσα στους τυχερούς που παίρνουν άδεια νωρίς, τότε σίγουρα ανυπομονείς να ζήσεις ξέγνοιαστες και ευτυχισμένες στιγμές. Αυτή τη φορά η τεράστια ανάγκη για ελευθερία ίσως σε κάνει να μην θέλεις να δώσεις και τόση σημασία στα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου, ωστόσο η σωστή οργάνωση της βαλίτσας, εκτός από πόντους κομψότητας στις εμφανίσεις σου, θα σου προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα.

Παρακάτω δημιουργήσαμε έναν μικρό οδηγό με 4 tips που μπορείς να ακολουθήσεις.

Δημιούργησε μια λίστα

Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις τα ρούχα, τα υποδήματα, τα αξεσουάρ και τα gadgets που χρειάζεσαι στις διακοπές σου, ανάλογα με τον προορισμό που πρόκειται να επισκεφτείς. Φτιάξε λοιπόν μια λίστα, στην οποία θα καταγράψεις τα πράγματα αυτά σε σχέση και με τις ημέρες που θα παραμείνεις εκεί, ώστε να μην πέσεις σε υπερβολές και να μην αφήσεις και τίποτα χρήσιμο πίσω σου.

Βρες την κατάλληλη βαλίτσα

Προτίμησε μια βαλίτσα με θήκες διαφορετικού μεγέθους, ώστε να έχεις ειδικό χώρο για πράγματα όπως τα καλλυντικά, τα εσώρουχα και τα κοσμήματα. Αυτό θα βοηθήσει στο να προστατευθούν και να είναι απόλυτα τακτοποιημένα.

photo credits Unsplash.com

 

Εφάρμοσε τη θεωρία της πυραμίδας

Βάλε τα παπούτσια σου σε σακούλες και τοποθέτησέ τα κατά μήκος των άκρων της βαλίτσας. Μετά, βάλε τα μεγάλα ρούχα, όπως τα παντελόνια και τις φούστες. Έπειτα, τύλιξε σε ρολό τα υπόλοιπα ρούχα βάζοντας τα κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο, και στο τέλος, πρόσθεσε εκείνα που τσαλακώνονται πολύ εύκολα. Από πάνω τοποθέτησε τα πιο εύθραυστα αντικείμενα.

Σέταρε τα ρούχα

Η διαδικασία προετοιμασίας της βαλίτσας συχνά μας βάζει σε πειρασμό να πάρουμε μαζί μας ό,τι υπάρχει στην ντουλάπα μας. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να συμβεί. Από την άλλη μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Το μυστικό που θα σου λύσει τα χέρια είναι να δημιουργήσεις μια γκαρνταρόμπα διακοπών, συνδυάζοντας κομμάτια που δημιουργούν εντυπωσιακά σύνολα και που σίγουρα θα αξιοποιήσεις τις ημέρες αυτές.

 

Cover photo credits Unsplash.com

Διαβάστε επίσης

STREET STYLE

Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης

Το αγαπούν οι Γαλλίδες influencers και στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα

STREET STYLE

Άλλη μια φορά ο Antoine Griezmann γίνεται το πρόσωπο ανοιξιάτικης καμπάνιας

Ο Antoine Griezmann σε ένα υπέροχο spot αναρωτιέται «τι κάνει έναν θρύλο» και προτρέπει «move forward»

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα