Skip to main content

CELEBS

Απέσυρε τελικά η Pepsi την αμφιλεγόμενη διαφήμισή της

Η εταιρία παραδέχθηκε ότι «έχασε» την μπάλα με αυτή την διαφήμιση


Κέλλυ Νόβακ

Είδες τι σου κάνουν τα social media; Μέχρι και ολόκληρη διαφήμιση μιας τεράστιας εταιρίας αναψυκτικού μπορεί να φέρει «κάτω». Και σε αυτή την περίπτωση, ίσως και να επικροτούμε αυτό το συμβάν.

Αφού λοιπόν, η Pepsi κυκλοφόρησε το βίντεο όπου εξελίσσεται μια πορεία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιώματων και η οποία «λύνεται» όταν το γνωστό μοντέλο (βλ. Kendall Jenner) προσφέρει το ανθρακούχο ποτό σε αστυνομικό των ματ, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είχαν την δική τους άποψη, σχετικά με το concept.

Οι χρήστες του Twitter εξαργιώθηκαν με την διαφήμιση και δεν έχασαν λεπτό από το να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για το βίντεο, μέχρι και να την κοροϊδέψουν ανεβάζοντας «πειραγμένες» φωτογραφίες με τον Martin Luther King Jr. να κρατάει στα χέρια του το γνωστό αναψυκτικό κ.ά.

Μετά από το… κράξιμο του κόσμου για την διαφήμιση, οι υπεύθυνοι της Pepsi αποφάσισαν να την αποσύρουν. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της εταιρίας δήλωσαν τα εξής: «Η Pepsi προσπαθούσε να προβάλλει ένα παγκόσμιο μήνυμα ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Προφανώς, χάσαμε το μπαλάκι στην συγκεκριμένη περίπτωση.»

Αλλά δεν ήταν μόνο το γνωστό brand που σχολιάστηκε αρνητικά από τα μέσα. Στην διαφήμιση, όπου πρωταγωνιστεί η Kendall Jenner έλαβε και αυτή κριτική για τον ρόλο της αυτό. «Μια λευκή, ξανθιά, κλασικά όμορφη, ευκατάστατη, παιδί που έχει γεννηθεί celebrity προφανώς δεν είναι το πρόσωπο που μπορεί να αντιπροσωπεύσει τον αγώνα αυτής της πολιτικής αναταραχής», έγραψε ο Eric Thomas του LinkedIn.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Party γενεθλίων με τέσσερις τούρτες- Πόσων χρόνων έγινε

«Αγάπη, υγεία, ευτυχία, αφθονία», έγραψε στο instagram

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου για Ηλία Ψινάκη: «Συμφωνώ 100% με τη Μαίρη Συνατσάκη»

«Στέλνω τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου για κάθε γυναίκα που έχει μιλήσει»

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!