Skip to main content

CELEBS

Ο Ai Weiwei κυκλοφορεί νέο ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό

Ο γνωστός καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς.



Ο Ai Weiwei, του οποίου η δουλειά είναι ξεκάθαρα «αφιερωμένη» στο προσφυγικό παγκοσμίως, έχει καταγράψει τον τελευταίο χρόνο της ζωής τους, σε ένα νέο ντοκιμαντέρ. Οι Eva Mehl and Bettina Kolb, δύο δημοσιογράφοι ακολουθούν τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή με σκοπό να απαθανατίσουν την συνεισφορά του Ai στην τέχνη και κυρίως στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ντοκιμαντέρ απαθανατίζει τον Ai να δουλεύει σε μερικά από τα πιο γνωστά και διακεκριμένα projects του τον τελευταίο αυτό χρόνο, ενώ δείχνει την εμπλοκή του στο θέμα των προσφύγων που έχει τεθεί στην χώρα μας, αλλά και στη Γάζα.

Επίσης, στο ντοκιμαντέρ έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον καλλιτέχνη να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου και μερικά από τα openings των δικών του εκθέσεων.

«Από το 2017 πάνω από 10,000 πρόσφυγες έχουν πεθάνει στην Μεσόγειο. Έχω καταγράψει τα πάντα. Νομίζω ότι χρειάζονταν να υπάρχουν αρχεία για τις επόμενες γενιές», δηλώνει ο Ai στο φιλμ.

Προσθέτει: «Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω αυτό. Προσπαθώ να δω πώς ο πολιτισμός και η ανθρωπότητα λειτουργούν, πώς συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους, πώς μοιράζονται τις βασικές τους αρχές και την αξιοπρέπεια των ανθρωπίνων όντων».

Το ντοκιμαντέρ Drifting έκανε πρεμιέρα στις 13 Ιουνίου στο Βερολίνο και είναι πλέον διαθέσιμο και online. Μπορείς να το δεις εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Βικτόρια Μπέκαμπ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια του Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Είσαι τα πάντα για μας!!!! Ο καλύτερος μπαμπάς και σύζυγος»

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα