Η Cate Blanchett διοργάνωσε το δικό της Woman’s March στις Κάννες

Ο σκοπός; Πολύ σημαντικός

Allyou Team

82 γυναίκες ηθοποιοί έλαβαν μέρος στην «πορεία» της Cate Blanchett που διοργάνωσε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών. Ο λόγος; Για να ενημερωθεί ο κόσμος για την μειονότητα που είναι ακόμη οι γυναίκες στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο αριθμός αυτός των 82 γυναικών δεν είναι τυχαίος, μιας και τόσες είναι οι γυναίκες διαγωνιζόμενες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών στα 71 χρόνια υπάρξης του θεσμού.

Η Blanchett έφερε τις γυναίκες αυτές στα σκαλιά του Palais και δήλωσε: «Σε αυτά τα σκαλιά σήμερα στέκονται 82 γυναίκες που εκπροσωπούν τον αριθμό των γυναικών σκηνοθέτιδων που έχουν ανέβει αυτά τα σκαλιά, από την πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 1946. Από τότε 1.688 άνδρες σκηνοθέτες έχουν ανέβει τα ίδια αυτά σκαλιά. Στα 71 χρόνια αυτού του παγκοσμίως αναγνωρισμένου φεστιβάλ, 12 γυναίκες έχουν υπάρξει κριτές. Τον αναγνωρισμένο Χρυσό Φοίνικα έχουν διεκδικήσει 71 άνδρες σκηνοθέτες –πάρα πολλοί για να τους αναφέρουμε με τ’ όνομά τους- και μόνο δύο γυναίκες».

Έπειτα, η ηθοποιός δήλωσε ότι απαιτούν περισσότερη ποικιλομορφία στον χώρο και ισότητα, με σκοπό αυτό το γεγονός να επηρεάσει και την κοινωνία στην οποία ζούμε.

https://www.instagram.com/p/BitkZ8IhmYU/?tagged=cateblanchett

Κεντρική φωτό: instagram @karinambrosio

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares